Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Oprișan a inaugurat lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare din Jariștea și a anunțat modernizarea DJ 205 N Bolotești-Scînteia-Jariștea-Releu

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat ieri lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Jariștea. Alături de șeful administrației județene au participat primarul comunei Jariștea, Ciprian Marius Grama, directorul CUP, Gheorghe Vasilescu și directorul General adjunct al SC Hidroconstrucția SA, Eugen Popa. Valoarea contractului este de 47.935.333,90  lei, din care: 40.745.033,82 lei din fonduri UE, 6.231.593,40 lei din fonduri de la bugetul de stat; 958.706,68 lei din fonduri de la bugetele locale ale CJ Vrancea și UAT- urilor. După tăierea panglicii inaugurale, președintele Marian Oprișan a anunțat că, în următorii doi ani, administrația județeană va reabilita și moderniza drumul județean DJ 205 N Bolotești-Scînteia-Jariștea-Releu. ,,Vreau să vă anunț că am prins în bugetul de investiții sumele necesare pentru realizarea proiectului tehnic, a studiilor și documentațiilor necesare pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 205 N Bolotești-Scînteia-Jariștea-Releu. În următorii doi ani și acest drum va fi modernizat. Asta pe lângă reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare, stație de epurare. Mai mult decât atât, Guvernul PSD a alocat comunei Jariștea sume consistente pentru dezvoltare, respectiv aproape 3 milioane de lei pentru reabilitarea drumului comunal DC 132. Mă bucur foarte mult de acest lucru, iar după cum se vede noi nu facem politică cu banii bugetului, așa cum ne acuză unii sau alții, nu ne interesează culoarea politică a primarilor. Noi în egală măsură investim în infrastructura privind viața cetățenilor județului Vrancea, pe care îi iubim și pe care îi servim”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

La rândul său, primarul comunei Jariștea, Ciprian Marius Grama, a declarat: ,,Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați, personal domnului președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru realizarea acestui important proiect pentru cetățeni”.

Lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești, punctul de lucru Jariștea vor fi executate de societatea Hidroconstrucția SA București, iar de această investiție vor beneficia aproximativ 18.000 locuitori. În cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrări. Astfel, în localitatea Jariștea vor fi executate lucrări de alimentare cu apă și canalizare după cum urmează: extindere conductă aducţiune apă, pe o lungime de 4.985 ml; extindere reţea de canalizare, pe o lungime de 8.440 metri liniari; extinderea a 3 staţii de pompare ape uzate; extindere conducte de refulare, pe o lungime de 1.982 metri liniari. În total, contractul privind realizarea de rețele de apă și canalizare în gruparea Odobești vizează execuția de lucrări în localitățile Odobești, Bolotești și Jariștea. Lucrările constau în realizarea a peste 29 de kilometri de rețele de canalizare, inclusiv racorduri, construirea a 12 stații de pompare apă uzată, construirea a aproape 12 kilometri de conducte de refulare, dar și construirea a peste 10 kilometri de rețele de distribuție a apei. De asemenea, va fi extinsă stația de tratare a apei de la Odobești, dar și mai multe rezervoare de înmagazinare a apei.

Aceste lucrări fac parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul acestei etape se vor derula zece contracte subsecvente proiectului Vranceaqua. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuția beneficiarului este de 2%. În etapa a doua a proiectului denumit Vranceaqua – 2 au fost incluse 38 de localităţi din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori, care trebuie să se conformeze la normele de mediu în perioada 2018-2022. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?