Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Județul Vrancea, „studiat“ de mai mulți liceeni în cadrul proiectului „Vrancea Centenar“

15 tineri din Vrancea au studiat, în cadrul unui proiect dedicat lor, oportunitățile pe care le oferă orașele și comunele din județ pentru tineri. Proiectul a urmărit mai multe aspecte, de la administrativ la cultural. ”Vrancea Centenar” este un proiect implementat de Asociația pentru Acces la Informație, Educație, Cultură și Tehnologie Proiect (AIECT Proiect), finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vrancea, în urma desfășurării unui concurs local de proiecte, în luna mai.

Scopul proiectului Vrancea Centenar a constat în identificarea oportunităților pe care le oferă tinerilor fiecare comună sau oraș din județului Vrancea, în ceea ce privește studiul, petrecerea timpului liber, angajarea sau dezvoltarea în carieră. La proiect au participat 15 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care au învățat elemente de bază de tehnoredactare și prelucrare imagine, în vederea realizării chestionarelor, graficelor și a broșurii finale.

”Tinerii au studiat județul din punct de vedere teritorial administrativ, au studiat și aplicat metode de comunicare interinstituțională și au interacționat cu reprezentanții comunităților locale în vederea obținerii informaţiilor necesare. Aceștia au aflat mai multe despre existența oportunităților de angajare pe termen scurt, activităţi pe care un tânăr le-ar putea desfăşura în vacanţa de vară, pentru a câștiga un venit, existența oportunităților pentru tineri de a lucra ca voluntari în vederea dezvoltării personale ca cetățean implicat, dacă oraşul/ comuna oferă locuri de muncă care să atragă tinerii să rămână și după terminarea studiilor, dacă oraşul/ comuna oferă activități periodice, de exemplu evenimente publice, cum ar fi concerte, târguri dedicate tinerilor, dacă oraşul/ comuna oferă oportunităţi de petrecere a timpului liber, dacă oraşul/ comuna oferă programe, proiecte care oferă posibilităţi de formare profesională a tinerilor, modul în care comuna/ orașul crede că este percepută din punct de vedere social, cultural sau economic”, transmite profesoara Marilena Oprea, președinta AIECT Proiect.

Trebuie spus că datele culese în perioada 1 iulie – 15 august au fost centralizate într-un material ce a fost editat și realizat în format electronic și transmis factorilor de decizie și celor implicați în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?