Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Bordești: teren de sport în curtea școlii, amenajat cu fonduri europene

Autoritățile publice locale din Bordești vor amenaja un teren de sport în curtea Școlii Gimnaziale Gheorghe Asănache, astfel încât elevii să poată avea cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de educație fizică, mai ales că unitatea nu are sală de sport. Proiectul pentru construcția unui teren de sport la școala gimnazială din Bordești a primit finanțare europeană. Reprezentanții primăriei lucrează acum la finalizarea documentației tehnice, pentru a demara procedura de achiziție publică în vederea desemnării constructorului.

Edilul Gheorghe Tătaru a semnat deja contractul de finanțare, pentru construcția unui teren de sport la Școala Gimnazială Gheorghe Asănache, cu reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Semnarea contractului s-a făcut după o lungă perioadă de așteptare, după ce toate etapele necesare obținerii fondurilor europene au fost parcurse și condițiile impuse de finanțator respectate. Valoarea investiției este de 72.841 euro, cu TVA.

Investiția constă în amenajrea unui teren betonat acoperit cu gazon sintetic, instalație de iluminat nocturn, dar și amenajarea unui spațiu de recreere, mai ales că a fost demolată clădirea vechii școli, din curtea instituției, creându-se mai mult spațiu. ”Faptul că am reușit să obținem finanțare europeană pentru acest obiectiv este o realizare importantă pentru administrația locală. Terenul de sport va oferi condiții foarte bune pentru desfășurarea orelor de educație fizică și va schimba modul în care arată curtea unității de învățământ. Investiția va consta în construcția unei suprafețe de beton, care va fi acoperită cu un gazon sintetic. Terenul de sport va fi împrejmuit cu un gard înalt și va fi dotat cu instalație pentru iluminat nocturn. Obiectivul va cuprinde și un miniparc de recreere, prevăzut cu bănci, pentru copii și adulți”, a declarat primarul Gheorghe Tătaru.

Demersurile pentru obținerea finanțării au fost începute anul trecut, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală ”Ținutul Viei și Vinului”. Investiția este necesară pentru că elevii din Bordești nu beneficiază de o sală de sport, iar curtea școlii nu oferea cele mai bune condiții pentru orele de educație fizică. ”Ne-am dorit să realizăm această investiție pentru că elevii merită să aibă cele mai bune condiții și pentru că ei reprezintă viitorul comunității noastre. De aceea, educația a fost și va fi o prioritate pentru administrația locală”, a adăugat primarul Gheorghe Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?