Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Baschet, Liga Națională: Festival de coșuri la Târgu Mureș!

Formația CSM Focșani 2007: Petrișor (9 puncte+2 recuperări+10 pase decisive), Amarghioalei (11+1+0), Kilgore (15+9+4), Cornelius (37+6+2), Crăciun (14+2+2), Pop (8+6+1), Toma (1+1+0). Au fost înscriși pe foaia de joc dar nu au jucat Andrei Neguroiu, Ionuț Neguroiu și Rareș Cristea.

Liderii celor două formații

Marcatori: 1. Cornelius – 37 puncte; 2. Martinic – 24.

Recuperări: 1. Santa – 18; 2. Kilgore – 9.

Pase decisive: 1. Petrișor – 10; 2. Martinic – 8.

 

Echipa de baschet seniori a Focșaniului a fost la câteva secunde de o foarte frumoasă victorie în fața valoroasei formații a CSM Târgu Mureș! După două întâlniri între cele două formații în Cupa României, încheiate cu victoria târg-mureșenilor, la diferențe de 30, respectiv, 27 de puncte, a urmat o nouă dispută între ele, vineri, 26 octombrie, începând cu ora 18.00, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș. A fost un adevărat festival de coșuri, încheiat după prelungiri, cu beneficiu pentru gazde, însă oaspeții au fost la câteva secunde de victorie în timpul regulamentar!

La finalul primului sfert, CSM Târgu Mureș avea un avans de 8 puncte, 24-16, de așteptat având în vedere antecedentele. Ce a urmat a dat peste cap orice pronosticuri realiste, pentru că focșănenii au câștigat al doilea sfert cu 3 puncte, iar în pauză s-a intrat cu 65-68, după ce formația pregătită de Petruț Mihai și Florin Munteanu a câștigat sfertul al treilea cu 29-21! În sfertul al patrulea baschetbaliștii din Târgu Mureș au alergat după egalare pe care au obținut-o abia cu 16 secunde înainte de epuizarea timpului de joc, prin Borșa, care a primit mingea de la Martinic și s-a făcut 89-89. Când mai era o secundă de joc, Amarghioalei a aruncat pentru 2 puncte, Borșa a blocat iar Solopa a recuperat și, pentru stabilirea câștigătoarei, s-a intrat în prelungiri. Gazdele au gestionat mai bine cele 5 minute ale prelungirilor, au înscris din, practic, fiecare aruncare la coș și au obținut victoria după un meci în care focșănenii au avut o prestație ce anunță vremuri bune pentru baschetul focșănean! Evoluția focșănenilor a fost demnă de un derbi al seriei C, pe care l-au onorat împreună cu valoroșii lor adversari!

După meci, profesorul Petruț  Mihai mi-a declarat: „Toată lumea ne-a apreciat pentru jocul nostru. Păcat că am pierdut. Am fost atât de aproape de victorie! Dar mergem înainte pe un drum care, așa cum se vede, este cel bun!”

În etapa următoare, vineri, 2 noiembrie, CSM Focșani 2007 va întâlni în Sala Polivalentă pe CSM Sighetu Marmației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?