Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Locuri de muncă pentru șomeri: în Spania se pot angaja culegători de căpșuni și struguri, în Olanda de roșii

Angajatorii vrânceni au declarat, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, 499 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre acestea, 78, sunt pentru cei de meserie operator confecționer industrial, 41 sunt pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor, iar 40 pentru muncitori necalificați. 21 de locuri de muncă vacante sunt pentru lucrători comerciali, iar pentru brutari sunt 16 oferte.  Pentru muncitori necalificați în silvicultură sunt 15 locuri de muncă vacante, pentru zugravi, tâmplari, sudori și dulgheri sunt câte 15 oferte, iar pentru ingineri în construcții, fierari betoniști și agenți vânzări sunt câte 11 locuri de muncă vacante.

Pentru vânzători, operatori mașini de tricotat și confecționeri asamblori articole din textile sunt câte 10 oferte, în timp ce pentru lăcătuș mecanic și ambalator manual sunt câte 9 locuri de muncă disponibile. Șoferii de meserie și electricienii au câte 7 oferte, iar pentru strungari universali, patiseri, mecanici utilaje și manipulanți mărfuri sunt câte 6 oferte.

La AJOFM Vrancea au mai fost declarate vacante câte 5 locuri de muncă pentru sculeri matrițeri, rectificatori universali, operatori MUCN, instalatori, frezori și agenți securitate și intervenție. Pentru lucrători magazie, arhitecți și ajutor bucătar sunt câte 4 locuri de muncă vacante, iar pentru zugravi, vopsitori, vânzători ambulanți produse nealimentare, frezori îmbinători furnire și călcători final sunt câte 3 oferte. Câte 2 locuri de muncă vacante sunt pentru cei de meserie: tractorist, tinichigiu, tehnician reclame, tehnician operator roboți industriali, strungar în lemn, stivuitorist, responsabil clienți, ospătar, montator antene satelit, mecanic auto, gaterist, constructor tipare și bucătar.

Câte un singur loc de muncă este declarat vacant pentru cei de meserie tipograf, tehnician sisteme de securitate, tehnician programare lansare urmărirea producției, tehnician electronică, tehnician economist, operator introducere validare date, maistru construcții, lucrător gestionar, izolator termic, inginer mecanic, inginer chimist, informatician, gestionar, casier, bibliotecar și barman.

 

Lituania angajează muncitori în construcții

În Comunitatea Economică Europeană (CEE) au fost declarate vacante 2.088 locuri de muncă. Astfel, în Franța poate găsi loc de muncă un mecanic auto Fiat – SsangYong – Hyundai, un mecanic auto, un carosier și un tehnician mentenanță autovehicule. În Finlanda este un singur post vacant, de măcelar, iar în Belgia pot fi ocupate 2 posturi de tehnicieni.

În Germania sunt vacante câte 50 de locuri de muncă pentru sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni, câte 4 pentru manager software sisteme de securitate și manager hardware sisteme de securitate, șofer de autobuz și mecanic auto (alternativ electromecanic). Pentru șoferi de camion distanțe lungi sunt 8 oferte, iar pentru șoferi camion 6 locuri de muncă. În continuare, pentru personal curățenie sunt 80 de locuri de muncă disponibile. 15 oferte sunt pentru commis de rang/ demichef de rang/ chef de rang, iar pentru commis de cuisine/ demichef de cuisine/ chef de pârtie/ souschef sunt 12 posturi vacante. Câte o ofertă se adresează celor de meserie coordonator activități arhitectură electrică, inginer proiectant, inginer dezvoltare și inginer de sistem, iar pentru șoferi de autobuz sunt 4. Câte 3 locuri de muncă vacante sunt pentru cei de meserie: operatori mașini CNC, mecanic industrial, sudor, mozaicar, electrician, instalator mașini (turnare prin injecție din material plastic), instalator (instalații sanitare, de încălzire și climatizare), mecanic proces (tehnologia materialelor plastice și a cauciucului), lăcătuș și electrician. Pentru măcelari sunt 2 locuri de muncă vacante.

În Irlanda sunt 25 de locuri de muncă disponibile pentru ciontolitori și 50 pentru îngrijitori persoane, în Letonia sunt câte 20 de oferte pentru lăcătuș mecanic, mecanic auto, tencuitor, instalator și zugrav, aceste locuri de muncă fiind în Finlanda. În Lituania sunt 10 oferte pentru muncitori în construcții, iar în Malta câte 10 oferte pentru tehnician proces și operator de proces, 3 pentru tehnician – mecanic service și 2 pentru tehnician – electronică service.

În Marea Britanie sunt 200 de locuri de muncă pentru muncitori în industria piscicolă și câte o ofertă pentru munctor necalificat, ciontolitor și curier liber profesionist. În Norvegia sunt vacante 20 de locuri de muncă  pentru tehnician/ muncitor în hidroizolația acoperișurilor, 10 pentru vopsitori auto/ tehnician de reparații și câte un loc de muncă pentru cei de meserie postdoctorand în ecologie marină, postdoctorand în ecologie moleculară, dentist, inginer de proiectare a conductelor, senior inginer automatist, designer structural, inginer sistem electric și frizer.

Multe locuri de muncă vacante sunt și în Olanda. Astfel, se pot angaja câte 20 de creatori de buchete de flori și operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, câte 10 pentru tâmplari, zidari și culegători roșii, 15 pentru lucrători calificați în grădinărit, câte 5 pentru rigipsari și dulgheri și câte un loc de muncă pentru mecanic mașini agricole și instalator, montator țevi. În Polonia se pot angaja 10 zidari, 10 șoferi de TIR internațional și 5 croitorese.

În Spania sunt vacante 950 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați la cules de căpșuni, 6 pentru muncitori necalificați în agricultură, 5 pentru mecanici (reparare autovehicule cu remorcă), 4 pentru tehnician turbine eoliene și câte 2 oferte pentru muncitori la cules struguri, tractoriști și sudori TIG.

În Suedia sunt 3 posturi vacante pentru cei de meserie mecanic auto și 5 pentru vopsitori auto, iar în Slovacia sunt câte 5 oferte pentru sudori și operatori de producție la strung CNC, câte 2 pentru ajutor pentru bucătărie și mecanic autovehicule – șofer, iar pentru cameriste 4 oferte. În Ungaria sunt vacante câte 10 locuri de muncă pentru muncitor necalificat, manipulant mărfuri pe raft, vânzător, măcelar și casier, 5 pentru muncitor în magazie, 8 pentru cofetari, 3 pentru ajutor bucătar și 2 pentru muncitor/ tehnician în construcția rețelelor de telefonie. Câte un post este disponibil pentru contabil analitic, manager produs și agent de vânzări.

 

Listele cu toate locurile de muncă vacante în Vrancea și CEE, unde sunt trecute și salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?