Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Campanie “NU violenței în familie!” la Cotești

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Cotești, în parteneriat cu Primăria comunei Urechești, au desfășurat activități în cadrul Campaniei “NU violenței în familie!”

 

La data de 22.10.2018, ora 17.00, în sala de consiliu din cadrul Primăriei comunei Urechești, polițiștii din Cotești, alături de reprezentanții Primăriei, au discutat cu administratorii și vânzătorii de la magazinele mixte și baruri aspecte de interes din domeniul prevenirii violenței în familie și cel al tâlhăriilor. Astfel, au fost dezbătute subiecte privind desfacerea băuturilor alcoolice la minori sau în alte locuri decât cele prevăzute de lege, precum și aspecte pe linie de asigurarea pazei bunurilor și valorilor, conform Legii nr. 333/2003 rep.

Campania ”NU violenței în familie!”, care a demarat în luna august a.c., are drept scop informarea populației cu privire la modalităţile de prevenire a violenței în familie. Pentru a preveni acest gen de infracțiuni, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea vor fi realizate în continuare activități de informare în mediul urban și în cel rural.

Recomandările polițiștilor:

  • Evitați certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de băuturi alcoolice, lipsa unui loc de muncă, gelozia, relațiile extraconjugale sau neonorarea obligațiilor de întreținere.
  • Pentru aplanarea unor astfel de conflicte, acționați cu tact și răbdare, neținând cont de emotivitatea firească ce se instituie în aceste cazuri.
  • Dacă soțul sau alt membru de familie este nervos, aflat sub influența băuturilor alcoolice sau are tendința de agresivitate, feriți-vă din calea acestuia până la aplanarea conflictului.
  • Nu lăsați rudele soției sau ale soțului să intervină în discuții, acestea putând fi părtinitoare.
  • Nu uitați să vă gândiți la copii și la sprijinul de care aceștia au nevoie.

 

CUM TREBUIE SĂ ACȚIONEZE VICTIMELE VIOLENȚEI ÎN FAMILIE?

  • Să se prezinte imediat la poliție pentru a depune plângere;
  • Să scoată un certificat medico-legal, pentru constatarea leziunilor produse prin agresare, certificat care va face diferența la încadrarea juridică a faptei.
  • Să se adreseze Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în cazul în care sunt copii care au asistat la violențe sau au fost victime ale violențelor.
  • Să nu își retragă plângerea.

 

Siguranța personală este o problemă care ar trebui să vă preocupe în primul rând pe dumneavoastră!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 25 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?