Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Baschet, Cupa României – Focșănenii s-au oprit în turul al doilea!

  • CSM Târgu Mureș – CSM Focșani 2007 91-64 (25-23, 22-16, 29-20, 15-5)
  • Astăzi, cele două echipe se vor întâlni din nou în Liga Națională

Formația CSM Focșani 2007: Crăciun – (2 puncte+2 recuperări+2 pase decisive), Petrișor (10+6+9), Miron, Ionuț Neguroiu (0+1+0), Kilgore (7+3+1), Andrei Neguroiu (0+2+0), Amarghioalei (13+4+0), Antonescu (0+1+0), Toma (3+0+0), Bratosin (0+1+0), Cornelius ( 20+5+1), Pop (9+6+2).

Echipa de seniori a CSM Focșani 2007 s-a oprit în turul al doilea al Cupei României.  Miercuri seara, în deplasare, focșănenii au pierdut întâlnirea cu CSM Târgu Mureș, după ce fuseseră întrecuți de târg-mureșeni și în primul tur al celei de a doua runde, la Focșani, în Sala Polivalentă. Partida din urmă cu două zile a fost adjudecată de gazde cu 91-64, scor aproape identic celui de la Focșani, când diferența a fost de 30 de puncte: 94-64. CSM Târgu Mureș a câștigat fiecare sfert, dar în nici unul dintre acestea nu a fost o mare debalansare. La capătul primelor 10 minute scorul era 25-23, după o prestație consistentă a oaspeților care au lăsat acasă tracul cu care începuseră partida din tur. Sfertul al doilea a fost asemănător primului și s-a terminat cu un plus de șase puncte, în pauză intrându-se cu un plus de doar 9 puncte în contul gazdelor.

Ecartul dintre cele două combatante s-a mărit în următoarele două sferturi, terminate cu 29-20 și 15-5, pe fondul superiorității fizice și plusului de experiență al formației din Târgu Mureș care are și un evident plus de talie și o bancă de rezerve mai puternică decât a CSM Focșani 2007.

CSM Târgu Mureș s-a calificat în turul al treilea, însă echipa Focșaniului a avut un Cupă un parcurs bun, cu o victorie din patru meciuri în care a acumulat experiență competițională, a lucrat cu folos la sedimentarea unor relații de joc între baschetbaliști reuniți în urmă cu mai puțin de două luni și care au disputat ca echipă doar șase partide oficiale! Iar marele câștig al celor patru jocuri de cupă este debutul în echipa de seniori, în partide oficiale al juniorilor Crăciun, Miron, Bratosin, Antonescu, toți dovedind că merită încrederea acordată de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu și că-și onorează promisiunea făcută fostului lor profesor și antrenor, Mircea Petrișor.

          Liderii întâlnirii de miercuri seara, de la Târgu Mureș au fost, așa cum sunt prezentați pe site-ul FR Baschet, au fost la puncte, Cornelius, de oaspeți, urmat de Santa, de la gazde, la recuperări, Santa, urmat de Petrișor de la oaspeți, iar la pase decisive, Petrișor, urmat de Martenic.

În ierarhiile jucătorilor stabilite care au evoluat în cele patru meciuri din Cupa României, la marcatori, Kilgore, este pe locul 3 cu 83 puncte, iar Corneluis este pe poziția a 9-a, cu 63 punct, Cătălin Petrișor este al doilea pasator, cu 27 pase decisive, fiind devansat de doi americani iar între recuperatori Kilgore este pe poziția noua.

          Astăzi, de la ora 18,00, CSM Târgu Mureș și CSM Focșani 2007, clasate în această ordine pe primele două locuri ale grupei C a Ligii Naționale se vor întâlni la Târgu Mureș în etapa a patra a campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?