Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fiul unui fost poliţist, condamnat de două ori pentru trafic de droguri; este cercetat și pentru înşelăciuni prin metoda „Accidentul”

Fiul unui fost polițist, prins în vara anului trecut cu droguri, la scurt timp după ce a ajuns în ţară de peste hotare, a fost condamnat. El mai are o condamnare anterioară pentru acelaşi gen de fapte. Soluţia în dosarul în care a fost judecat acum a fost dată ieri, de magistraţii de la Tribunalul Vrancea şi poate fi contestată. În total, el are de executat o pedeapsă de peste 5 ani de închisoare, asta pentru că la pedeapsa actuală s-a adăugat şi o alta, primită tot pentru trafic şi consum de droguri. Bărbatul are 24 de ani.

“Condamnă pe inculpatul S(…) M(…) la următoarele pedepse: – 8 luni închisoare, pentru infracţiunea de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (…) – 2 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc (…) 3 ani şi 3 luni închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si b Cod penal, pentru infracţiunea de introducere în ţară a drogurilor de risc (…) 4 luni închisoare (…) aplica inculpatului pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 3 ani si 3 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (adica sporul de 1/3 din pedeapsa de 3 ani si 3 luni), adică sporul de 1 an şi 1 lună închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa principală de 4 ani şi 4 luni închisoare (…) dispune revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penala (…) a Tribunalului Vrancea, rămasă definitivă prin decizia penală (…) a Curtii de Apel Galaţi, pedeapsa care se va executa alături de cea aplicată prin prezenta sentinţă, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 5 ani si 4 luni închisoare. Inculpatul S(…) M(…) are de executat, în regim de detenţie, pedeapsa principala de 5 (cinci) ani și 4 (patru) luni închisoare (…) deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada reţinerii (…), a arestării preventive (…), a arestului la domiciliu (…) şi perioada cuprinsa intre 28.03.2013 – 07.05.2013 (arestat preventiv în dosarul în care s-a pronuntat sentinta penala nr. 124/2013). (…)”, se arată în hotărârea instanţei.

 

Bani obţinuţi din vânzarea drogurilor, confiscaţi

Magistraţii au mai dispus confiscarea specială de la inculpat a sumelor de 1300 euro şi 45 lire sterline, reprezentând bani obţinuţi prin valorificarea drogurilor de risc. El a mai fost obligat să plătească statului suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. “Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 22.10.2018”, se mai arată în hotărârea instanţei.

Tânărul a fost trimis in judecată după ce „la data de 23 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au prins, în flagrant delict, pe raza municipiului Focșani, un bărbat, de 24 de ani, care avea asupra sa 13,64 g. de hașiș, 1.300 de euro, 45 de lire sterline, precum și trei geamantane cu articole de îmbrăcăminte noi. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2016, cel în cauză ar fi adus droguri din diferite state ale Uniunii Europene și le-ar fi distribuit pe raza județului Vrancea. Trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale”.

 

Cercetat într-un dosar de înşelăciune prin metoda “Accidentul”

În vara acestui an, tânărul a ajuns din nou în atenţia poliţiştilor, de această dată el fiind bănuit că făcea parte dintr-un grup care se ocupa de înşelăciuni prin metoda “Accidentul”.

Conform unei informări a IPJ Vrancea “polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Focșani au finalizat cercetările față de trei bărbați, bănuiți de săvârșirea a 9 infracțiuni – înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentative la înșelăciune prin metoda ”Accidentul”. Polițiștii focșăneni au finalizat cercetările în cadrul mai multor dosare penale întocmite pe numele a trei bărbați, de 25, 31 respectiv 36 de ani, din județele Vrancea și Galați. Unul dintre bărbați este bănuit că, în perioada 21 februarie – 10 iulie a.c., ar fi contactat telefonic victimele și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier/ incendiu le-ar fi solicitat diverse sume, pretinzând că este medic/ polițișt/ pompier și îi poate oferi „ajutor”. Doi dintre cei în cauză s-ar fi deplasat la domiciliul persoanelor vătămate sau în alte locuri prestabilite și ar fi ridicat sumele de bani pretinse de bărbatul de 36 de ani. Totodată, în aceeaşi perioadă, cel în cauză ar fi încercat să inducă în eroare 7 persoane vătămate însă victimele nu au dat curs solicitării, anunțând poliția. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că bărbatul de 36 de ani ar fi introdus în penitenciar în mod ilicit telefoane mobile și cartele SIM, pe care le-ar fi folosit la comiterea înșelăciunilor. Prejudiciul total cauzat persoanelor vătămate este de peste 54000 lei. Ancheta a beneficiat de suportul Direcției de Prevenire a Criminalității și Terorismului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor”.

La momentul respectiv s-a cerut arestarea celor trei, dar tânărul de 24 de ani nu se afla în ţară şi a primit mandat în lipsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?