Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GM: Câte 100 de arbori vor fi plantaţi în fiecare judeţ pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Garda Naţională de Mediu, în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, lansează proiectul ‘100 pentru 100’, care are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori în fiecare judeţ al ţării pentru marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Naţionale de Mediu, remis vineri AGERPRES, în total, vor fi plantaţi peste 43.000 de puieţi din specii de arbori adaptate la condiţiile din diversele regiuni ale ţării. Plantarea puieţilor se va face, cu precădere, pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a statului (UAT-uri, ocoale silvice, unităţi de învăţământ, instituţii publice), fiind vizate zonele care au încărcătură istorică naţională.

Acţiunile de plantare se vor desfăşura începând cu luna octombrie 2018 şi vor fi realizate prin implicarea celor 43 de structuri teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu, cu participarea reprezentanţilor altor instituţii publice, ai societăţii civile, a elevilor şi cadrelor didactice şi a voluntarilor.

„Aniversăm 100 de ani de la Marea Unire printr-o acţiune cu încărcătură simbolică: în fiecare judeţ, vom planta 100 de arbori care reprezintă cei 100 de ani de unitate naţională. În acest sens, cu sprijinul Romsilva, comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu vor organiza acţiuni de plantare la nivel local, cu scopul de a motiva publicul larg să se implice în astfel de activităţi. Cu această ocazie, invităm pe toţi cei care doresc să se implice în acest proiect de ‘înverzire’ a României să ni se alăture pentru a dovedi că respectăm natura şi valorile noastre naţionale!’, a declarat Gabriela Dorojan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?