Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Discuții despre prevenirea traficului de persoane la Colegiul Ion Mincu

Elevii de la Colegiul Tehnic Ion Mincu au aflat amănunte despre traficul de persoane de la reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Vrancea. Activitatea a făcut parte din proiectul ”Susținerea Integrării sociale” (SIS) derulat de DJST și alte instituții partenere și vizează sprijinirea integrării sociale a tinerilor. Activitatea a început cu prezentarea programelor de tineret derulate de DJST Vrancea și a partenerilor de proiect. A urmat o scurtă evaluare a grupului de elevi prezenți și s-a trecut apoi la prezentarea temei propriu-zise, care a cuprins: metode și tehnici de racolare a tinerilor, rolul educației formale, non-formale și prevenirea victimizării.

Potrivit informațiilor furnizate de profesoara Cezarina Nicodei, elevii au fost curioși să afle mai multe detalii atât despre profilul traficanților de persoane cât și despre cel al posibilelor victime, implicându-se activ în dialogul cu oaspeții. Ei au mai aflat despre pericolele rețelelor de socializare și al prieteniilor legate cu persoane complet necunoscute. Un alt potențial risc apare din anunțurile de angajare sau ofertele tentante de locuri de muncă în străinătate, care promit câștiguri foarte mari într-un timp scurt și fără a solicita o anumită pregătire de specialitate.

În încheiere, a fost abordată tema traficului de organe. La activitatea coordonată de Daniel Gongu, director al DJST Vrancea, împreună cu Liea Cazacu și Orania Zdrîncu, de la aceeași instituție, au participat elevii de la clasele a XI-a și a XII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?