Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Baschet, Liga Națională – Focșănenii debutează în campionat la București, cu Rapid!

Echipa de baschet seniori a CSM Focșani 2007 va debuta în noua ediție a campionatului Ligii Naționale astăzi, 5 octombrie, de la ora 17,00. Baschetbaliștii antrenați de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu, și pregătiți fizic de profesorul Marius Batog, merg în Capitală, pentru primul lor joc de campionat, cu Rapid, după primele lor meciuri oficiale, cele din Cupa României, în care au reușit promovarea în turul al doilea în care vor întâlni pe CSM Tîrgu  Mureș.

Pentru campionat, CSM Focșani 2007 are același lot cu care s-a prezentat și în Cupă: Cătălin Petrișor, Cornelius Cameron, Kyle Kilgore, Constantin Amariței, Sergiu Pop, Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Ionuț Neguroiu, Octavian Toma, Teodor Crăciun, Denis Miron, Alexandru Bratosin, Bogdan Clipa, Alexandru Duță, Rareș Cristea, David Antonescu.

Antrenorul Petruț Mihai mi-a declarat, ieri, înainte de primul meci de campionat: ”Începem campionatul cu dorința de a avea o evoluție cât mai bună, de la joc la joc, să reușim spectacole agreabile cu care să ne mulțumim suporterii care sperăm să fie din ce în ce mai mulți. Dacă vom juca având determinare, atitudine, vom obține ce ne propunem, inclusiv în meciul cu Rapid București, din prima etapă. Adversarii noștri au transferat în ultimele zile doi străini, ca și mai mulți tineri valoroși. De altfel, toate echipele se întăresc pentru a face față unei competiții în care oricare dintre cele 22 echipe din Liga Națională poate aspira la titlul de campioană”.

Liga Națională este structurată în trei grupe: A, 8 echipe, B, cu 4 echipe și C, cu 10 echipe. CSM Focșani 2007 face parte din grupa C, care are următoarea componență: CS Phoenix Galați, CN Aurel Vlaicu București, CSM Focșani 2007, CS Rapid București, CS Universitatea Cluj-Napoca, CSM Miercurea Ciuc, ACS Tîrgu Jiu, CSM Sighetu Marmației, CSM Tîrgu Mureș, CS Agronomia București

Programul de jocuri al CSM Focșani 2007: 4 octombrie, la Rapid București; 13 octombrie, la CN Aurel Vlaicu; la 20 octombrie, în Sala Polivalentă, cu CS Universitatea Cluj-Napoca; la 27 octombrie, la CSM Tîrgu Mureș; la 3 noiembrie, acasă, cu CSM Sighetu Marmației; la 7 noiembrie, la Agronomia București; la 10 noiembrie, acasă, cu Phoenix Galați; la 17 noiembrie, acasă, cu ACS Tîrgu Jiu; la 21 noiembrie, la CSM Miercurea Ciuc.

Regulamentul specific al Ligii Nationale de Baschet masculin 2018-2019 prevede că într-o primă fază, în fiecare dintre cele trei grupe întrecerea are loc în sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul. Pentru faza 2, care are loc în perioada 19 ianuarie – 6 aprilie 2019, ”în urma rezultatelor din sezonul regulat, se formează 4 grupe de câte 6 echipe, astfel: grupa “roșie” – locurile 1-6 din grupa A; echipele calificate vor continua faza a doua cu toate punctele acumulate în prima faza din grupa A; grupa “galbenă” – locurile 7-8 din grupa A + locurile 1-3 din grupa B + locul 1 din grupa C; echipele calificate în faza a doua vor continua fără punctele acumulate în prima fază; grupa “albastră” – locul 4 din grupa B + locurile 2-6 din grupa C; echipele calificate în faza a doua vor continua fără punctele acumulate în prima fază; grupa “verde” – locurile 7-10 din grupa C; echipele calificate în faza a doua vor continua fără punctele acumulate în prima fază”. Vor urma play-off-ul, sferturile de finală, semifinalele și finalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?