Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Liderul SLI susține că în Vrancea vor dispărea 122 de posturi din învățământ

Reprezentanții sindicatelor din sistemul educațional atrag atenția că normele didactice ar putea scădea. Potrivit acestora, ordinul 4884/2018, emis de Ministerul Educației Naționale, vizează reducerea unor norme didactice la nivelul întregii țări. Trebuie spus că stabilirea numărului de norme la nivel național, implicit județean, s-a făcut raportându-se la numărul total de elevi.

Potrivit liderului Sindicatului Liber din Învățământ (SLI), Constantin Ionescu, în Vrancea ar urma să dispară 122 de posturi. ”La nivel național vorbim de 4000 de posturi, iar în Vrancea de 122, din care 10 în învățământul special, CJRAE. Suntem supărați fiindcă nu este normal să nu fi fost informați. FSLI nu vrea să fie dat afară nici un coleg. Acest ordin a apărut fără consultarea sindicatelor, așa cum era normal, mai ales că vorbim de reduceri de personal după începerea anului școlar. Noi ne dorim ca acest ordin să fie anulat, dar până nu vom avea ministru, nu avem cu cine discuta”, spune liderul SLI Vrancea, Constantin Ionescu.

Acesta ne-a mai spus că măsura vine ca o formă de economie la nivelul ministerului, iar principala cauză a lipsei banilor din educație pleacă de la costul standard per elev, care este insuficient. Constantin Ionescu, alături de alți lideri de sindicat din conducerea FSLI,  a avut o întâlnire, la București, cu directorul general al Direcției Buget – Finanțe din Ministerul Educației, Mihai Păunică, și secretarul de stat Florian Lixandru, ocazie cu care s-a discutat, printre altele, și acest aspect. Liderul vrâncean al SLI ne-a mai spus că s-au purtat discuții și în privința problemelor apărute în edusal, în ceea ce privește scăderea salarială a unor categorii din sistem, precum secretarele, sau reintroducerea sporului de 15% pentru învățământul special în CJRAE, precum și plata orelor suplimentare pentru consilieri școlari, logopezi sau pentru personalul din centre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?