Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: Elevii care frecventează cursurile Palatului Copiilor din Focșani, „pregătiți ca studenții“

Palatul Copiilor din Focșani și-a început ieri, într-un cadru festiv,  activitățile din noul an școlar. Copii, părinți, cadre didactice, autorități locale și inspectori școlari au vrut să le fie alături prichindeilor care desfășoară numeroase activități la Palat, în afara orelor de curs. Și cum orice început este bine să se facă cu gândul la Dumnezeu, toți cei prezenți la festivitate au fost binecuvântați de rugăciunile rostite în cadrul unei slujbei religioase.

Directoarea instituției, profesoara Didina Mocanu, le-a cerut copiilor să scoată la suprafață tot ce este mai frumos din ei și să sădească în inimile și sufletele lor numai lucruri frumoase și bune, astfel încât „semințele frumoase“ să rodească și să îi împlinească. ”Un nou an școlar nu ne aduce cu el doar noi învățăminte de asimilat sau noi materii la școală, noi colegi sau… cine știe, noi școli, licee, facultăți! Noul an școlar înseamnă mai mult decât atât. Ne descoperă nouă înșine un nou “eu”, unul mai bun decât anul trecut, mai înțelept, mai calculat, un “eu” care a învățat din greșelile trecutului și e pregătit chiar să facă altele. Ce ne rămâne, de fapt, e ceea ce am învățat chiar și din greșelile noastre. Important e să construim din noi acel “eu” mai bun decât ieri. Prin părinți, profesori, colegi, prieteni, prin experiențe de viață sau prin întâmplări care ne lasă în urmă cele mai frumoase amintiri… toate acestea sunt semințele pe care noi le plantăm în pământ bun, pentru a crește copaci puternici mai târziu. Vă doresc să aveți grijă la solul în care aruncați aceste semințe, să vă prețuiți anii copilăriei și ai adolescenței și să va formați alături de domnii profesori din ce în ce mai buni în fiecare an. Doresc să mulțumesc tuturor pentru prezență, elevi și profesori, copii și părinți. Îmi doresc, de asemenea, să vă felicit pentru interesul acordat activităților extrașcolare, vouă, dragi părinți, pentru sprijinul acordat celor mici, vouă, dragi dascăli, profesori, pentru răbdare și devotament. Să avem un an productiv și frumos căruia să-i brodăm împreună cea mai frumoasă țesătură”, a transmis profesoara Didina Mocanu.

Să credeți în Moș Crăciun

Edilul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, le-a spus celor mici, dar și cadrelor didactice că au în el un susținător al activităților pe care le desfășoară și că le va fi alături de fiecare dată. ”Este o zi importantă pentru voi, este ziua când începe anul universitar, voi sunteți pregătiți ca studenții. Este un lucru foarte frumos. Mă uit la voi și văd că sunteți familiarizați cu tot ce se întâmplă aici, în anul școlar. Știu că ați avut rezultate frumoase la concursurile la care ați participat și mai știu că activitățile pe care le desfășurați aici, în cadrul Palatului copiilor, sunt activități care vin să completeze bagajul de cunoștințe pe care le dobândiți la școală, acolo unde mergeți și vă faceți cursurile, vă dezvoltați și pe alte laturi educaționale. E un colectiv minunat aici, la Palatul copiilor, doamna director, împreună cu cadrele didactice sunt foarte inimoase și v-au ajutat ca prin munca voastră să obțineți cele mai bune rezultate la diverse concursuri la care participați. Vă felicit pentru tot ceea ce faceți, vă doresc succes în anul care a început. Trebuie să știți că sunt susținătorul dumneavoastră, am susținut mereu toate activitățile pe care voi, dragi copii, le faceți în cadrul Palatului. Vă rog să apelați cu încredere la noi ori de câte ori aveți nevoie! Ați văzut că de zilele municipiului Focșani am premiat toți copiii care au obținut premii naționale și internaționale, pe 1 iunie la fel. Vă mai spun să credeți în Moș Crăciun, pentru că o să aveți surprize frumoase. Încă o dată mult succes în activitățile pe care le desfășurați”, a spus Valentin Cristi Misăilă.

Inspectorul școlar general adjunct, profesorul Aurel Șelaru, le-a transmis copiilor că trebuie să muncească și să fie cei mai buni, în toate activitățile pe care le desfășoară. ”Bună ziua vă spun și eu și bine v-am regăsit pentru că și anul trecut am fost prezent la deschiderea anului școlar la Palatul Copiilor din Focșani. Mă bucur să văd atâția copii frumoși și cuminți, deștepți. Vreau să ne promiteți la toți un singur lucru: că veți fi cei mai buni. Mulțumim domnului primar că este mereu alături de noi și ne susține necondiționat. Nu cred că a fost cineva care fost la dumnealui și a spus vreodată nu, știu asta de la școală, de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), o deschidere mai mare ca acum la Primărie nu am avut până acum. O spun la modul cel mai serios și nu pentru că este domnul primar aici. Aceasta este realitatea! Așa cum v-a spus și domnul primar mai devreme, să credeți în Moș Crăciun pentru că surpriza va fi pe măsură, nu vă spun mai mult. Vă doresc să fiți sănătoși dragi copii și dragi părinți. Să fiți aproape și de colegii noștri de a școală. Doamne ajută și să fim sănătoși”, a spus Aurel Șelaru.

La festivitatea de deschidere a anului școlar de la Palatul Copiilor a participat și inspectoarea Mihaela Simion, coordonator de proiecte educaționale la IȘJ. ”Mă bucur că sunteți prezenți în număr așa mare, părinți, bunici și voi, dragi copii, beneficiarii direcți ai actului educațional. Să aveți un an bun, liniștit, cu rezultate bune, cât mai multe rezultate la concursurile școlare. Știu că ne reprezentați cu mândrie peste tot prin țară, chiar și în străinătate. Să ne bucurăm cu toții de rezultatele muncii voastre. Un an bun și mult succes în continuare”, a fost mesajul Mihaelei Simion.

Palatul Copiilor are structuri în Adjud, Mărășești, Panciu și Odobești. În total 24 de cercuri, dintre care 11 în Focșani, 5 în Odobești, 4 în Panciu, 3 Adjud și 1 Mărășești. Înscrierile s-au făcut deja, iar cursurile sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?