Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Rugby – Patru focșăneni la selecția națională U 18!

Federația Română de Rugby continuă selecția națională pentru Lotul U 18 al României. Următoarea reunire pentru testarea tinerilor posibili internaționali va fi la Centrul Sportiv Național Snagov în perioada 23-28 septembrie. Au fost convocați 35 de sportivi de la șapte cluburi din țară, între care, pentru selecția propriu-zisă și patru focșăneni. Aceștia sunt Daniel Olaru, Adrian Tusluc, Alin Berbece, vechi componenți ai LPS Focșani, cărora li se adaugă recent transferatul de la Iași, Andrei Ionut Pîntea. Este de reamarcat că LPS Focșani este, ca număr de jucători convocați, al treilea dintre cluburile ce trimit jucători la penultima selecție pentru România U 18. În acest lot se află Sergiu Puescu, care nu va fi la trial pentru că ”el este o certitudine”, așa cum mi-a spus antrenorul său, profesorul Romeo Păun.

Site-ul FR Ruby reține declarația antrenorului coordonator George Sava în legătură cu acțiunea de selecție U 18 care va începe la 23 septembrie: „Este un stagiu de continuare a selecției la această categorie de vârstă. Dorim să vedem nivelul la care se afla și capacitățile tehnico-tactice ale acestor tineri. Au fost convocați acum jucătorii care nu s-au putut prezenta din diferite motive, au fost accidentați, au avut examene, au fost plecați sau pur și simplu nu au fost observați de reprezentanții tehnici, la cele două acțiuni făcute lunile trecute cu selecționatele regionale, acțiuni care au avut ca scop alegerea celor mai buni jucători din țară la această categorie de vârstă. Practic, în stagiul actual, jucătorii ne pot arăta, demonstra că au toate calitățile pentru a fi în lotul final de 40, 45 de jucători. Este o șansă pe care e normal să o primească. În luna noiembrie vom avea ultimul stagiu din acest an, în acesta urmând să se regăsească toti jucătorii care vor forma lotul cu care începem pregătirea pentru competițiile de anul viitor”. 

Prezența la trialuri pentru loturile naționale a tinerilor focșăneni dă semn că școala de rugby de aici produce în continuare sportivi de calitate pentru rugby-ul românesc!      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?