Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: Sâmbătă nu m-am simțit nici româncă, nici mândră. Prea multă mizerie, prea multe mângâieri pe burtă

Cei de la “Let’s do it, Romania” și-au propus să adune un milion de oameni pentru ziua curățeniei, 15 Septembrie. Zis și făcut! Nu știu dacă au reușit să strângă un milion, oricum nu le-ar fi fost suficient. Un milion este suficient pentru un județ, nu pentru o Românie acoperită de gunoi și gunoaie! E nevoie să vină și cei din Rusia, pentru a face față. Eu sunt un om al cuvântului, văzusem pe pagina de Facebook a unei prietene care încerca, de asemenea, să mobilizeze cumva. Intru în discuție și mă angajez că voi fi și eu în dimineața următoarei zile la punctul de întâlnire, pentru a ne vedea cu coordonatorul pe Vrancea și a stabili un punct de strângere a deșeurilor.

În dimineața următoare primeam mănuși, stabileam traseul și plecam entuziasmați către locul cu pricina. Am mers la ieșirea din oraș spre Târgu Secuiesc, la a doua pasarelă. De pe pasarelă totul părea verde și la locul lui, dar mare mi-a fost și ne-a fost dezamăgirea când am ajuns la groapa de gunoi, pardon, sub pasarelă, care arăta mai rău decât groapa de gunoi de la Mândrești! Eu încă fac parte dintre românii aia naivi care speră, speră că punând umărul la treabă pot obține o altă țară, că hlizindu-se ca prostul în pozele cu mizeria altuia, îi va determina pe unii să nu mai arunce și pe alții să se implice! Stiu, copil naiv!

Suntem o țară plină cu oameni needucați, suntem o țară plină cu oameni care au senzația că planeta pământ ține strict cât ține sufrageria unde atârnă mileul de la mamaia, că dacă avem curtea curată, în fața porții putem să ne punem wc-ul. Suntem o nație care râde de cei care ne adună mizeria, suntem o nație care face mizerie! Suntem un popor care așteaptă să vină primăria să ne tundă gazonul, să ne schimbe becul pe scara blocului, să ne ude florile din jardinieră.

Strigăm la cei din partide, la cei din guvern și la cei din parlament! Dar România asta a gunoaielor nu e tot a noastră, nu e tot a voastră? România în care pet-shop-ul își aruncă sacii produselor comercializate și restul deșeurilor, nu este a voastră?! România în care aruncăm pe stradă chiloții murdari, pampersul copilului și peturile de la bere nu este a noastră?! România în care aruncăm dozele de la Pepsi, sticlele de bulion și tampoane folosite nu e a noastră?! Saci întregi de gunoaie, sute de kilograme de mizerie aruncată, de gunoi, de boală, de moarte pentru acest pământ! Al nostru este doar peticul de canapea unde ne mângâiem pe burtă?!

Eu sâmbătă nu m-am simțit nici româncă, nici mândră… Iar voi, cei care vă aruncați mizeria și intelectul pe iarba verde, nu sunteți mai buni decât cei pe care îi blamați prin statusuri inteligente pe Facebook. Pe aceasta cale fac un apel către primarul orașului. Domnule Misăilă, vin cu marea rugăminte să trimiteți un echipaj de la poliția locală, care să patruleze în zona respectivă! Să ne puneți la dispoziție o camionetă pentru a colecta gunoiul, vin iar voluntar, nu pentru poză, pentru natură! Vă mulțumesc anticipat!

Iar tu, planetă dragă, iartă-ne! Suntem inculți, needucați și iresponsabili…

Semnat: un pământean dezamăgit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?