Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Desfășurare de forțe pentru salvarea unui urs prins într-un laț; animalul a rămas fără un picior

Lucrătorii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lepșa, polițiști din cadrul Secției Tulnici, reprezentanți ai Fondului de Vânătoare și ai Primăriei Nistorești, cu sprijinul unui echipaj de la Brașov, au intervenit duminică după amiază în comuna Nistorești pentru eliberarea unui urs, care era prins într-un laț.

Echipele de intervenție s-au deplasat în zonă, după ce o persoană din localitate a anunțat la 112 că de câteva zile auzea un urs care rage. În căutarea animalului au plecat mai mulți jandarmi montani din localitatea Lepșa, dar și polițiști. De asemenea, a fost anunțată Garda Forestieră, dar și primarul comunei Nistorești.

Echipele de intervenție au făcut verificări pentru localizarea ursului, acesta fiind reperat într-un tufiș, având unul dintre membre prins într-un laț. Potrivit jandarmilor, animalul ar fi stat prins în laț vreme de două zile. „În jurul orelor 08.00 (duminică-n.r.) la dispeceratul IJJ Vrancea s-a primit un apel prin SNUAU 112, unde eram sesizați de faptul că în pădurea de pe raza localității Nistorești se află un urs prins într-un laț. La fața locului s-au deplasat jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lepșa, polițiști din cadrul Secției Tulnici, reprezentanți ai Fondului de Vânătoare și ai Primăriei Nistorești. În jurul orelor 10.00, ursul a fost localizat în pădure, la aproximativ 2-3 km de satul Nistorești, acesta fiind prins într-un laț”, a transmis biroul de presă al IJJ Vrancea.

Pentru a putea fi eliberat din capcană, ursul a fost mai întâi tranchilizat. Din păcate, medicul veterinar a luat decizia de a-i amputa membrul superior drept. „La ora 15.40 s-a finalizat intervenția pentru eliberarea ursului în mediul natural.  Ursul a fost tranchilizat de către specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetări Silvice „Marin Dracea” Brașov. Datorită rănilor suferite a fost luată măsura amputării membrului superior dreapta de către specialiștii silvici, apoi a fost eliberat în mediul natural. Ursul are vârsta de aproximativ 2,5 ani și o greutate de aproximativ 70, 80 kilograme. Mulțumim pe această cale tuturor forțelor implicate în acțiune: polițiști, salvamontiști, vânători, specialiști INCDS Brașov și jandarmi. Facem precizarea că în urma intervenției nu a fost pusă în pericol viața sau integritatea fizică a vreunei persoane”, au mai transmis reprezentanți IJJ Vrancea.

Sursa foto: IJJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?