Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Polițiștii vrânceni, alături de biciclişti în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”

Poliţiştii din Vrancea vor fi alături de bicicliştii care vor pedala în cadrul unui eveniment cultural-sportiv, pe traseul Focșani-Mărășești.

Sâmbătă, 15 septembrie a.c., va avea loc a IV-a ediție a evenimentului „MAUSOLEE PE BICICLETĂ”, organizat la nivelul județului Vrancea de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea. Evenimentul, care va începe la ora 09.00 și se va încheia în jurul orelor 19.00, se va desfășura pe următorul traseu (aproximativ 169 km):

– TUR: Mausoleul Focșani – Cîmpineanca – Odobești – Bolotești – Țifești – Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri – Răcoasa (Mausoleul Mărăști) – Soveja (Mausoleul Soveja);

– RETUR: Mausoleul Soveja – Cîmpuri – Răcoasa – Străoane – Panciu – Haret – Mausoleul Mărășești.

La Mausoleul Mărășești va avea loc un concert în aer liber iar politiștii vrânceni alături de jandarmi vor acționa pentru siguranţa tuturor participanţilor la acest eveniment. Poliţiștii rutieri se vor afla alături de biciclişti pe toată durata deplasării, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, precum și pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe traseu.

 

Conducătorilor auto le recomandăm:

– să respecte semnalele polițiștilor rutieri;

– la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;

– să adopte o manieră prudentă de conducere;

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuar și să traverseze prin locurile semnalizate corespunzător. Pentru ca deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, bicicliștilor le recomandăm să ţină cont de următoarele:

– Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

– Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante); în acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!

– Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

 

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 12 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?