Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Angajatorii vrânceni au nevoie de tractoriști și muncitori necalificați, cei din străinătate de ingineri

Angajatorii vrânceni au declarat vacante, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, 309 locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 90, sunt pentru muncitori necalificați. De asemenea, sunt vacante 23 de locuri de muncă pentru șoferi și 22 pentru muncitori necalificați în industria confecțiilor. Alte 12 locuri de muncă sunt disponibile pentru cei ce sunt de meserie operatori confecționeri industriali, iar câte 10 pentru agenți de securitate, casieri și lucrători comerciali.

Pentru mecanici auto și tractoriști sunt vacante câte 9 locuri de muncă, iar pentru operatori mașini unelte comandă numerică 8. Angajatorii vrânceni au mai declarat vacante și câte 6 locuri de muncă pentru mecanici utilaje și vânzători, iar câte 5 pentru inspectori în administrație publică și montator șlefuitor piatră. Pentru cei de meserie ajutor bucătar, brutar, dulgher, electrician, fierar betonist, operator panificație, patiser și zidar sunt câte 4 locuri de muncă vacante.

Câte 2 locuri de muncă sunt vacante pentru următoarele specializări: agent vânzări, electrician auto, faianțar, frezor, inginer industrializarea lemnului, îngrijitor spații verzi, instalator, inspector securitate și sănătate în muncă, lăcătuș mecanic, lucrător sortator deșeuri reciclabile, pizzar, rectificator universal, sculer matrițer, strungar universal, tehnician operator roboți industriali, tehnician reclame, tinichigiu auto și zugrav.

Pentru cei de meserie ascuțitor scule, consultant vânzări, femeie de serviciu, inginer TCM, inginer construcții, infirmier/ îngrijitor copii, îngrijitor animale, izolator termic, maistru construcții, manipulant mărfuri, măcelar, recepționer marfă, șef depozit, tehnician mecanic, tehnician sisteme de securitate și vopsitor industrial este câte un post vacant.

Peste 2 mii de locuri de muncă în străinătate

Angajatorii din Comunitatea Economică Europeană au declarat vacante 2.310 locuri de muncă. Astfel, Austria angajează câte 100 de chelneri, bucătari și cameriste, iar Franța are nevoie de 2 montatori acoperișuri de piscină și 3 șoferi camioane și mașini de mare tonaj. Belgia angajează un inginer/ specialist calitate, iar Bulgaria un specialist în publicitate online, în timp ce Danemarca are nevoie de 5 vopsitori auto.

În Germania se pot angaja 120 de curieri, dar și 80 de persoane pentru curățenie. De asemenea, sunt vacante câte 50 de posturi pentru sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni, iar pentru manipulanți bagaje sunt 30 de locuri de muncă vacante. Mai sunt disponibile 7 locuri pentru cameriste/ roomboy, câte 6 pentru manipulanți bagaje, lucrători în depozit, șoferi camion pe distanțe lungi, iar pentru șofer camion pe distanțe scurte sunt 5 locuri de muncă vacante. Câte un singur loc de muncă vacant se adresează celor de meserie: coordonator activități arhitectură electrică, inginer proiectant, inginer dezvoltare, specialist restaurant, carosier, operator CNC, montator acoperișuri, electrician, coordonar echipă SE în domeniul electric/ electronic, dezvoltator componente electrice/ electronice, personal servire la mese, montator schele, vopsitor auto, mecatronist auto, macatronist, inginer service, programator PLC, inginer frigotehnist și tehnician instalații.

În Irlanda sunt vacante 50 de locuri de muncă pentru îngrijitori persoane, 4 pentru cosmetician/ maniuchiurist și unul pentru șef complex zootehnic. În Letonia sunt câte 20 de locuri disponibile pentru lăcătuș mecanic – mecanic auto, tencuitor, instalator și zugrav, toate aceste locuri de muncă fiind în Finlanda. Marea Britanie angajează câte 5 sudori MIG, asistenți sociali și asistenți sociali practicanți și câte un coordonar îngrijitor persoane la domiciliu, director adjunct și vopsitor auto. În Malta sunt vacante 10 locuri de muncă pentru tehnicieni, 7 pentru instalatori ELV și unul pentru montator semne de circulație.

În Norvegia sunt disponibile câte 10 locuri de muncă pentru tinichigii auto și mecanici auto, 14 pentru lucrători în industria piscicolă, câte 5 pentru dulgheri/ tâmplari, electricieni și farmaciști, 2 pentru mecanici în industria piscicolă și un post pentru senior dezvoltare aplicații. În Olanda sunt vacante câte 20 de locuri de muncă pentru manipulanți depozit – departament transport, manipulanți depozit departament primire marfă, manipulanți marfă în departamentul de vânzări, manipulanți depozit, operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare. 50 de locuri sunt disponibile pentru manipulanți marfă, 15 pentru culegători ardei, 10 pentru lucrători grădinărit și câte 5 pentru ingineri, lucrători în sere și procesori bulbi de flori.

În Polonia sunt disponibile 20 de locuri pentru sudori MAG, câte 10 pentru zidari și dulgheri de cofrare, câte 5 pentru muncitori în construcții și sudori și 3 pentru instalatori de sisteme de gips-carton. În Spania sunt, în continuare, 950 de locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificați la cules căpșuni, 3 pentru tehnicieni și un post pentru operator centrale electrice. În Suedia sunt 50 de locuri de muncă vacante pentru muncitori în silvicultură – lucrări de degajare, curățire și plantare și 3 pentru mecanici auto. În Slovenia sunt 3 locuri de muncă vacante pentru personal curățenie și unul pentru bucătar, iar în Ungaria sunt disponibile câte 2 locuri pentru mecanici auto și muncitori/ tehnicieni în construcția rețelelor de telefonie.

Listele complete cu locurile de muncă vacante în Vrancea AICI și Comunitatea Economică Europeană AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?