Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Diversificarea activității firmei S.C. RETRO COMPROD S.R.L. prin achiziția de noi echipamente”

Anunţ de presă

                      Data 29 august 2018

Semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Diversificarea activității firmei S.C. RETRO COMPROD S.R.L. prin achiziția de noi echipamente”

S.C. RETRO COMPROD S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Diversificarea activității firmei S.C. RETRO COMPROD S.R.L. prin achiziția de noi echipamente”, cod SMIS 112525, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2: “Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 4.330.170,74 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 2.308.283,43 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie diversificarea unității prin produse care nu au fost fabricate anterior în cadrul acesteia, respectiv cipsuri de tocătură, acest lucru fiind posibil prin achiziția de utilaje performante.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. – diversificarea activității societății prin introducerea unui flux tehnologic nou, respectiv cel de TĂIERE ȘI RINDELUIRE A LEMNULUI- cod CAEN 1610, respectiv –obținerea particulelor (cipsurilor) din lemn. De asemenea, societatea dorește să realizeze investiții necesare dezvoltării firmei, prin oferirea de produse calitative, utilizând și măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurator și de creștere a eficienței energetice. Această investiție va contribui la adaptarea activității societății la cerințele actuale, la alinierea produselor realizate la cerințele de calitate și performanța impuse de UE și de piața de desfacere. Absorbția de forță de muncă de pe plan local prin angajarea unor noi persoane din care cel puțin o persoană din categoriile defavorizate, la data finalizării implementării proiectului. Crearea de noi locuri de munca va avea în vedere, în mod prioritar, angajarea de personal calificat;
  2. – promovarea proiectului prin publicarea unui anunț inițial, privind semnarea contractului de finanțare și a unui anunț final, privind diseminarea rezultatelor proiectului și întocmirea de materiale publicitare;
  3. – recertificarea Sistemului de Management al calității ISO 9001:2015 și ISO 14001:2015, certificarea procesului de tăiere și rindeluire a lemnului ce cuprinde următoarele procese: tocare, uscare, marunțire/rafinare, participarea la târguri internaționale de specialitate și auditarea proiectului.

Durata de implementare a proiectului este de 37 luni, respectiv între data 15.03.2017 şi data 31.03.2020.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: telefon: 0726.389.686,  e-mail: retro_1994@yahoo.com, persoană de contact: SCÎNTEIANU Sanda Gilda – administrator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?