Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Gemurile, fructele şi legumele, controlate la îndulcitori şi pesticide


   Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat săptămâna trecută o campanie de verificare a mai multor unități de alimentație publică. În timpul controlului, inspectorii au verificat și compoziția alimentelor comercializate de către agenții economici. Aceștia au prevelat trei probe de la mai multe borcane de gem de gutui comercia-lizate, pentru a determina cantitatea de îndulcitori folosită la prepararea acestuia. Același indicator au urmărit inspectorii și la muștarul și maioneza vândute în supermarketuri și magazine. Au fost, de asemenea, controlate fructe și legume cum ar fi mandarine, țelină, usturoi, struguri, mere și ceapă. Probele au fost prelevate pentru a determina cantitatea de pesticide folosită la cultivarea acestora. „Aceste probe au arătat că produsele erau conforme și nu au fost folosite în exces nici îndulcitorii, nici pesticidele”, ne-a declarat Adrian Rădulescu, purtătorul de cuvânt al DSVSA.
   Tot săptămâna trecută, inspectorii DSVSA au verificat mai multe unități de producție din Vrancea. Este vorba despre brutării, covrigării, patiserii, unități de vinificație, unități de îmbuteliere apă, băuturi distilate. Au fost verificate și unitățile de comercializare a produselor, magazine mixte și supermarketuri. „Controalele nu au evidențiat neconformități și nu s-au dat sancțiuni”, a arătat Adrian Rădulescu. Inspectorii DSVSA au posibilitatea de a preleva probe și de a le analiza în cel mai scurt timp datorită laboratorului pe care îl are în dotare unitatea. Aici se poate face identificarea pesticidelor și a aditivilor alimentari folosiți în fabricarea produselor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?