Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Cei mai mulți dintre candidații la BAC, cunoștințe medii la competențele de limba română

La proba orală pentru evaluarea competențelor de limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, cei mai mulți dintre candidați au demonstrat că nu se prea pricep la această materie. Astfel, 15 candidați au primit calificativul mediu, 5 avansat și numai doi sunt experimentați.

La această probă s-au înscris 34 de candidați, dintre care 12 nu s-au mai prezentat în sălile de examen. Trebuie spus că este pentru prima dată când competențele se desfășoară după probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, probele orale vor continua pe 29 și 30 august cu evaluarea competenţelor digitale, iar  examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele inițiale ale sesiunii de toamnă a examenului național de bacalaureat vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?