Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

167 de candidați la concursul județean de suplinire în învățământ

Proba scrisă din cadrul concursului județean de ocupare a posturilor didactice / catedrelor vacante / rezervate se desfășoară astăzi la școala Gimnazială nr.7 din Focșani. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, intrarea candidaților în centrul de concurs se face, pe la intrarea elevilor, între orele 8:30 – 9:00, având asupra lor un act de identitate. Pentru concursul de astăzi s-au înscris 167 de candidați la mai multe discipline. Dintre aceștia,132 sunt calificați și 35 necalificați. Cei mai mulți candidați calificați sunt educatoare, 26, dar și 13 necalificate. Educatoarele sunt urmate de profesorii de educație fizică și sport, 21.

Concurs pentru suplinire în învățământ susțin și 19 învățătoare calificate și alte 12 necalificate, nouă candidați sunt la chimie, opt profesori de psihopedagogie specială, șase candidați la religie ortodoxă, cinci profesori de limba franceză, la matematică și istorie sunt câte 4 candidați, la cultură civică și informatică sunt câte 3 candidați calificați. Trebuie spus faptul că doi candidați s-au retras din concurs pentru că în specializările lor nu există nici un post la nivelul județului Vrancea. Este vorba de kinetoterapie și arhitectură. La restul disciplinelor există câte un candidat sau doi.

Rezultatele probei scrise se vor afișa tot astăzi la ora 20:00. Cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la sediul IȘJ, mâine, 29 august, în intervalul orar 9:00 – 12:00. Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de comisia județeană de elaborare a subiectelor, baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise constituită, prin decizia inspectorului şcolar general, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale și se evaluează prin note de la 1 la 10. Proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 (patru) ore. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Pentru proba scrisă se stabilesc, de către comisia județeană de elaborare a subiectelor și a baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, minimum 3 (trei) variante de subiecte și baremele de evaluare aferente. Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4.

Trebuie cunoscut faptul că cei care susțin această probă cu statut de necalificat și vor preda, vor fi obligați să susțină o probă practică, o inspecție la clasă în decurs de 30 de zile de la începerea anului școlar. În acest timp, cadrul didactic va funcționa la plata cu ora și abia după susținerea inspecției la clasă se va trece la încheierea unui contract de muncă până la 31 august 2019. Candidații care vor promova concursul județean vor putea participa, pe 31 august a.c., la ședința de ocupare a posturilor rămase neocupate în sistem după prima etapă de ședințe publice care a avut loc săptămâna trecută. La IȘJ va mai avea loc o ședință pe 30 august conform articolelor 94 și 96 din Metodologie, privind plata cu ora. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, pe 1 septembrie, când începe anul școlar pentru cadrele didactice, trebuie să nu mai existe nicio disciplină neacoperită. Dacă după această dată vor mai rămâne ore neacoperite, se pot organiza concursuri la nivel de unitate de învățământ. Astfel de situații au existat în fiecare an dat fiind faptul că există frânturi de norme, uneori și 2 sau 3 ore în școli mai greu accesibile, iar mulți dascăli calificați nu vor să predea în orice condiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?