Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Memorialul ”Mihăilă Dorinel”- sărbătoarea rugbiului!

Rugbiști veterani din Focșani, Tecuci și Bîrlad au fost împreună, sâmbătă, 25 august, pe stadionul Tineretului, pentru a-l omagia pe fostul lor coleg și prieten Dorinel Mihăilă, a cărui plecare dintre cei dragi prea timpurie. A fost ”Memorialul Mihăilă Dorinel”, așa cum a fost numită ediția din acest an a Turneului Corturilor de la Focșani. Pentru cei care știu prea puține despre cine a fost remarcabilul jucător omagiat, prin joc de rugby și alese cuvinte sâmbătă, fostul său antrenor, Vasile Constantin, care l-a avut elev de la vârsta de 14 ani, spunea că ”dintr-un număr mare de copii/tineri ce mi-au trecut prin mână, mii, aleg unul cu totul și cu totul deosebit, unul care prin comportamentul cuminte și bun mi-a rămas în suflet. Dorinel, la puțin peste 14 ani, un copil, m-a câștigat cu felul lui de a fi și cu sinceritatea din priviri. Muncitor și foarte serios a intrat repede într-o echipă mare  promițând prin calități, comportament și evoluție să fie un performer în jocul de rugby”.

Iar Dorinel Mihăilă și-a confirmat calitățile devenind jucător foarte important al Locomotivei București, cu care a câștigat titluri de campion național, dar și al naționalelor de juniori ale României cu care a participat la două ediții ale tureului European FIRA, în 1978 și 1979. Ulterior a ales să ”se retragă spre locurile natale”, cum spunea același mentor al său, antrenorul Vasile Constantin, și să joace pentru echipa de rugby a Focșaniului.

Rugbiștii old boys din cele trei orașe cu mare tradiție în rugby, adunând împreună, sute de selecții în naționalele României, au arătat că au rămas tineri și la fel de valoroși în exprimarea lor pe teren, așa cum ar fi fost, fără îndoială, și Dorinel Mihăilă. Au fost trei jocuri, începute puțin după ora 10,00, pe o căldură greu de suportat, impediment depășit cu bărbăție de veteranii rugbiului care au arătat că nu au pierdut mult din vigoare față de anii tinereții, și nimic din calitățile cu care s-au impus, în vreme, în jocul cu balonul oval. Scorurile celor trei întâlniri nu au fost importante pentru privitori, care s-au bucurat de un spectacol rugbistic de foarte bună calitate. Pentru jucătorii din teren, însă, au contat, așa că le voi prezenta: Focșani – Tecuci 10-25, Focșani – Bîrlad 20-15, Bîrlad – Tecuci, 15-15.

Un clasament făcut de reporter spune că Memorialul și implicit Turneul Corturilor de la Focșani, din 25 august, a fost câștigat de echipa Tecuciului, urmată de cea a Focșaniului și cea a Bîrladului. Organizatorii festivității de premiere, în acord cu reprezentanții echipelor, au fost binevoitori cu învinșii din teren și i-au prezentat drept câștigători pe toți participanții, fără a denatura în vreun fel adevărul. Pe Tineretului toți cei care au luat parte la eveniment au fost câștigători. Au trăit multe ceasuri – cele ale competiției și cele, mai multe care au urmat în ”repriza a III-a”, ca o mare familie a rugbiștilor. O asemenea regulă, asumată de toți, nu a fost contrazisă nici măcar de accidentarea unui jucător al Tecuciului, care a făcut ruptură de maleolă, a fost dus la spital pentru ghipsare și a revenit pentru a-și primi diploma oferită de organizatori. La Memorial au fost prezenți soția și fiul lui Dorinel Mihăilă, care au fost parte a organizării și cărora le-au fost acordate diplome speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?