Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Șahiști focșăneni, la ”Trofeul Șah Club Galați”!

Un grup de șahiști focșăneni, de la CS Olimp Șah și CSM Focșani 2007, a participat la ”Trofeul Șah Club Galați”, competiție din circuitul de turnee Grand Prix Sud-Est, care a avut loc în perioada 17-19 august la Universitatea Dunărea de Jos. Întrecerea, de șah clasic, omologată FIDE și FR Șah, a fost organizată pe opt grupe de joc, participanții având posibilitatea să câștige, dar să și piardă puncte de rating național sau internațional.

La open A – seniori și juniori peste 14 ani, între cei 48 de concurenți din Galați, Buzău, București, Brăila, Craiova, Constanța, Arad și Republica Moldova s-a aflat și focșăneanul Andrei Cucoaneș, de la CS Olimp, junior U 16, care a acumulat 2,5 puncte în șase runde.

La open C – juniori U10 – au luat startul 25 de jucători juniori din Brăila, Galați, Constanța, Focșani, Arad, Ploiești, București și Buzău. De la CSM Focșani 2007 au participat Valentin Corbu, care a încheiat concursul pe locul 3 cu 5 puncte, Yannis-Raphael Grecu – locul 10 cu 3,5 puncte și Alex-Ștefan Zlata – locul 13 cu 3 puncte.

La open H – juniori rating U1050 – au concurat 24 de șahiști juniori de perspectivă din Galați, Brăila, Focșani și Republica Moldova, care s-au întrecut pe parcursul a șase runde. De la CS Olimp Șah Focșani au participat Denis-Ionuț Pilă, care s-a clasat primul în clasamentul general, cu 5 puncte și Bianca-Maria Beșleagă, ocupanta locului 7 în clasamentul general, cu 4 puncte fiind premiată și cu locul 1 în clasament fete.

Competiția a fost organizată de CS Șah Club Galați iar la festivitatea de premiere a fost invitat și Sorin Iacoban, președinte al FR Șah care a acordat din partea organizatorului cupe, medalii, diplome, premii în bani.

          ”Toți juniorii focșăneni care au concurat la turneul de la Galați au fost selectați și antrenați cu aportul semnificativ al CSM Focșani 2007 urmând ca aceștia, la fel ca și alții care se vor dovedi de reală perspectivă, să reprezinte acest club la viitoare competiții șahiste majore la nivel național”, mi-a spus Mihai Strîmbu, președintele CS Olimp Șah și al secției de șah a CSM Focșani 2007.

În următoarea perioadă, mai mulți șahiști juniori, dar și seniori de la CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah vor participa la Trofeul Centrocoop în Eforie Nord, din perioada 27 august – 2 septembrie, apoi la Cupa Greșu, în perioada 13-16 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?