Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Veselie, muzică bună și surprize la Festivalul de la Poiana Negari

Jitienii au avut parte, duminică, de voie bună și muzică populară de calitate la festivalul de la Poiana Negari. Manifestarea folclorică, ajunsă la cea de-a cincizeci şi una ediţie, a strâns laolaltă locuitori ai satelor de pe Valea Râmnicului, dar şi persoane din alte judeţe, venite în vizită la rude sau prieteni. Dornici de petrecere, de hore la marginea scenei şi revederi cu rude sau prieteni, foarte mulţi oameni au îmbrăcat hainele cele mai frumoase, au fotografiat tot ce li se părea interesant şi deosebit în zănă şi au petrecut până la lăsarea serii.

Pentru că an de an acest festival se ţine în luna august, a fost un moment foarte bun pentru cei plecaţi în alte ţări să revină pe meleagurile natale, pentru a se bucura împreună cu cei dragi de momente frumoase, de a-şi mai povesti ce au mai făcut şi de a bea împreună un pahar de bere rece şi de a mânca mititei, cărora le duc dorul un an de zile.

Pe scena festivalului au evoluat solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale şi grupuri instrumentale din Nereju, Paltin şi Jitia, iar ca invitat din partea Centrului Cultural Vrancea a fost Ansamblul Folcloric Ţara Vrancei. Primăria şi Consiliul Local Jitia l-au avut ca invitat pe interpretul de muzică populară Valentin Sanfira, care a reuşit să încânte publicul spectator.

Pentru edilul comunei, festivalul de anul acesta a însemnat o atentă pregătire, acesta având dorinţa de a face totul pe placul oamenilor şi a le oferi surprize culturale din cele mai inedite. Pentru anul viitor şi-a propus ca totul să fie mult mai frumos încât cetăţenii să rămână cu amintiri de neuitat. „Pentru ediţia de anul aceasta, respectiv cea de-a cinzeci şi una, ne-am străduit ca totul să iasă foarte bine şi toată lumea să fie mulţumită. Oamenii prezenţi au spus că a fost frumos, au fost încântaţi de artiştii prezenţi pe scenă şi s-au bucurat pentru o după-amiază de relaxare şi voie bună, alături de cei dragi. I-am avut ca invitaţi pe artiştii noştri din Vrancea, începând cu Chipăruşul de la Nereju, Fluieraşii de la Paltin, toate formaţiile de pe Valea Râmnicului, respectiv Dumitreşti, Chiojdeni, Vintileasca, dar şi o surpriză, respectiv Ansamblul Romaniţa de la Romanu din Brăila, formaţia Altona de la Cerna din Tulcea şi formaţia Sfitilina de la Vişina Jurilovca cu dansuri bulgăreşti. Spectatorii au apreciat aceste formaţii surpriză, deoarece a fost alt gel de muzică, altă abordare culturală. Un alt invitat de onoare a fost artistul Valentin Sanfira, care a fost îndrăgit şi aplaudat la scenă deschisă. Am avut parte de vreme frumoasă, Dumnezeu a ţinut cu noi, deoarece norii de ploaie au venit până aproape, dar ne-au ocolit şi nu a plouat. Pentru anul viitor ne-am propus să ne pregătim mai bine, să fie mai frumos. Locuitorilor comunei Jitia le transmit multă sănătate, multă prosperitate şi anul viitor să ne vedem aici, în Poiana Negari, în număr şi mai mare“, a declarat primarul comunei Jitia, Ion Păun.

Viceprimarul Vasile Zamfiroiu le-a mulţumit oamenilor pentru prezenţă şi tuturor ansamblurilor care au urcat pe scenă. „În primul rând, îi mulţumim Bunului Dumnezeu că am fost sănătoşi pentru a organiza şi anul acesta renumitul festival de la Poiana Negari. De asemenea, mulţumim oamenilor care au fost prezenţi şi tuturor ansamblurilor care ne-au încântat cu prezenţa lor. Sperăm că s-au simţit bine şi că vor reveni cu drag, an de an, aici, la Jitia, meleagul păstrător de tradiţie, folclor şi culturalitate românească“, a spus viceprimarul Zamfiroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?