Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Finanțare nerambursabilă pentru promovarea educației

Comisia Europeană a deschis cererea de propuneri de proiecte „Sensibilizarea publicului la problemele legate de dezvoltare și promovarea educației pentru dezvoltare în Uniunea Europeană” – Cerere restrânsă de propuneri/ evaluarea unei note de concept. Cererea se înscrie în programul DEAR, componentă a „Instrumentului de Cooperare pentru Dezvoltare”, măsura „Organizații ale societății civile și autorități locale”.

Programul european de dezvoltare a educației și de creștere a nivelului de conștientizare (DEAR) îmbunătățește întelegerea, abilitățile și angajamentul critic al publicului european în ceea ce privește dezvoltarea și problemele. Programul prevede 30 milioane euro pe an pentru proiecte în toate statele membre ale UE și acoperă teme diverse, precum consumul durabil, schimbarea climatică, eradicarea sărăciei, egalitatea între sexe și educație. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri de proiecte este de a asigura angajamentul cetățenilor UE în ceea ce privește dezvoltarea și de a contribui la modele de viață durabile ale cetățenilor UE. Dată limita pentru depunerea notelor de concept este 25 septembrie a.c.

Sunt eligibile: organizații/ entități ale societății civile (OSC) și asociații ale acestora; autorități locale și asociații ale acestora. Bugetul total al cererii este de 77 de milioane de euro, cofinanțarea acordată urmând a fi de maxim 90%. Fișa de prezentare a proiectului poate fi descărcată de pe site-ul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene la adresa: https://bit.ly/2Pqd4Ob

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?