Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ministrul Justiției și Ambasadorul României la Moscova, așteptați la Zilele Comunei Vulturu

Locuitorii comunei Vulturu sunt așteptați, sâmbătă și duminică, să își sărbătorească împreună localitatea. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, evenimentul se va desfășura pe durata a două zile. În prima zi, sâmbătă, se vor desfășura numeroase activități dedicate elevilor de la școală, întreceri sportive și diverse concursuri, precum o competiție de fotbal și una de șah.

Cele mai importante momente se vor derula duminică. Astfel, de la ora 14.00, va avea loc o slujbă religioasă de pomenire a tuturor vulturenilor care nu mai sunt printre noi. După parastasul celor care nu mai sunt, ce va avea loc la Monumentul Eroilor din localitate, lângă Primărie, se va merge la Căminul Cultural, la întâlnirea cu ”Fiii satului”. Potrivit edilului Nicușor Păcuraru, această întâlnire este programată să aibă loc între orele 14:30 și 15:30. Aici sunt așteptați să urce pe scenă, ca la fiecare ediție de altfel, fii de seamă ai comunei, printre care Vasile Soare, ambasadorul României în Federația Rusă, și Tudorel Toader, ministrul Justiției, care au și confirmat prezența la eveniment. De asemenea, sunt așteptate și multe alte personalități din Vrancea și din țară care s-au născut în Vulturu.

Pe scena Căminului Cultural vor urca și artiști din localitate, pentru a susține un mic spectacol artistic, precum Corul ”Ștefan Andronic” dirijată de profesorul Dumitru Săndulachi, fanfara ”Vulturii ”Brass Band, condusă de profesorul Marian Cucu, sau Ansamblul folcloric ”Rapsodia Vultureană”, coordonat de coregraful Andrei Culicovschi. De la ora 15.30, artiștii prezenți la ”Zilele comunei Vulturu” vor merge în paradă prin localitate, până la piața agroalimentară, unde va avea loc un alt spectacol, asigurat de artiști locali dar și naționali, care vor asigura buna dispoziție a participanților.

În cadrul spectacolului vor evolua, pe lângă formațiile din localitate, respectiv Ansamblul ”Rapsodia Vultureană” și fanfara Vulturii Brass Band, și Ansamblul ”Neculai Bălan Bucioagă” (Brăila) și Ansamblul ”Fluierașii” de la Paltin. Invitată la Vulturu este și interpreta de muzică populară Maria Constantin, dar și Ansamblul artistic ”Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci. Pe scenă va urca și cunoscutul cântăreț Raul, care va susține un recital pentru cei care vor participa la eveniment. ”Îi invităm pe toți vulturenii să vină la întâlnirea cu fiii satului. Este un moment de bucurie pentru noi, vulturenii, și vrem să sărbătorim împreună. Vă aștemptăm să veniți în număr cât mai mare”, a spus, pentru Monitorul de Vrancea, edilul Nicușor Păcuraru.

Pe lângă activitățile sportive și artistice care vor avea loc cu prilejul celor două zile de sărbătoare, autoritățile din Vulturu vor premia și 19 elevi cu rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2017-2018. Elevii vor fi premiați cu premii în diplome și bani, pe scena amenajată la piața agroalimentară, duminică 19 august. Cei care vor fi premiați au avut medii cuprinse între 9,80 și 10.00 în anul școlar trecut. Sărbătoarea de la Vulturu se află la cea de a VI-a ediție și s-a bucurat de succes în rândul comunității de fiecare dată.

Tot la finalul acestei săptămâni, vor fi în sărbătoare și comunele Nănești și Gura Caliței. Astfel, evenimentul din Nănești va fi marcat printr-un spectacol ce va începe astăzi (sâmbătă), la ora 18:00 în fața Căminului Cultural din localitate. La Gura Caliței, sărbătoarea comunei se va desfășura pe stadionul din localitate, duminică, începând cu ora 13.00.

În ultimii ani, în tot mai multe autorități locale au început să își sărbătoarească localitățile în august, în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, dat fiind faptul că în această lună vin în concediu foarte mulți români plecați la muncă în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?