Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Străzi din Homocea, asfaltate cu finanțare PNDL

Primăria Homocea a scos la licitație un proiect ce vizează reabilitarea și asfaltarea a peste 8 kilometri de străzi din localitate. Este vorba de străzile: SMA, Casa Parohială, I.C. Brătianu, 1 Decembrie, Rădești, Prof. Octavian Bunghiuz, Baibarace, Unirii, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Aviatorilor, Bujorului, Corpăcești, Fundătura Corpăcești, Speranței, Ghiocelului, Mircea Cel Bătrân, Miron Costin, Valea Mică, Eroilor, Ion Creangă și Eroilor. Lucrările vor consta în realizarea unui strat de reprofilare din balast în grosime de 10 cm după compactare, realizarea unui strat suport din piatră spartă amestec optimal în grosime de 15 cm după compactare, realizarea unui strat de legătură din beton asfaltic în grosime de 5 cm, strat de uzură din beton asfaltic, realizare de șanțuri de beton, realizarea de acostamente. Valoarea estimată a investiției este de 6,8 milioane de lei.

De reținut că la nivelul comunei Homocea se vor derula investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în valoare de peste 13 miliarde de lei. Este vorba de proiectele: Extindere reţea apă – canal în comuna Homocea – 2,811,854.45 lei; Modernizare drumuri de inters local în Comuna Homocea -9,100,313.00 lei; Modernizare pod peste râul Polocin pe DC 16 sat Homocea şi podeţe în Comuna Homocea – 1,530,102.00 lei. De reținut că listele de investiții au fost susținute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, în funcție de importanța și necesitatea investițiilor pentru comunitățile locale și nu după apartenența politică, știut fiind faptul că primarul comunei Homocea, Vasile Petrea, este membru PNL.

De asemenea, tot la inițiativa și sub directa coordonare a președintelui Marian Oprișan, Consiliul Judeţean Vrancea derulează proiectul „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Vrancea“, cunoscut sub numele de „Vranceaqua“, proiect prin care comuna Homocea a fost racordată la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare și beneficiază și de o staţie de epurare a apelor uzate în valoare de 10,2 milioane de lei. Stația de epurare a fost inaugurată în primăvara anului 2016 și este una dintre cele mai moderne.

Investiţia de la Homocea face parte dintr-un program de peste 290 de milioane de lei, program care a constat în reabilitarea şi extinderea a cinci staţii de epurare în oraşele Odobeşti, Adjud, Panciu Mărăşeşti şi în comuna Homocea. În comuna Homocea au fost realizaţi aproape 15 kilometri de canalizare, trei staţii de pompare şi 1,5 kilometri reţea de refulare. Valoarea totală a proiectului Vranceaqua derulat de Consiliul Judeţean Vrancea şi Compania de Utilităţi Publice Focşani are o valoare de 320 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?