Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Fotbal amical: Focșănenii, egal la Brăila și înfrângere acasă!

Antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma au împărțit în două lotul de seniori al CSM Focșani 2007 și au alcătuiut două echipe care au jucat sâmbătă, de la ora 10,30, după partide cu adversari diferiți. O echipă a jucat pe terenul 2 al stadionului Milcovul cu Sporting Liești, iar cealaltă a evoluat la Brăila, în compania formației locale Dacia Unirea Brăila.

Cum a fost în cele două întâlniri:

CSM Focșani 2007 – Sporting Liești 0-2 (0-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Petrescu, Nistor, Parlac, Mihai – Budeanu (75 Carabă), Negoescu, Lupu, Paizan – Predoiu, Lăudatu.

Sporting Liești: Vădeanu – Filimon, Căldăraru, Hodorogea, Manea, Munchiu,Constantinescu, Iancu, Oană, Bahnașu, Cristian, Vicol, Bîrlădeanu, Tigamuca, Mihu, Dănăilă, Voicu, Dima.

Partida de pe Milcovul a fost a doua dintre cele două formații la interval de trei zile. Miercuri, la Liești, focșănenii, cu lotul complet, au câștigat cu 2-1 prin golurile reușite de Remus Popa și Lăudatu. Sâmbătă, lieștenii s-au revanșat și au obținut o victorie meritată. Oaspeții au început meciul cu un presing foarte strâns la purtătorul cu mingea advers și nu i-au lăsat pe focșănenii conduși de pe margine de antrenorul Vasile Burgă să-și facă jocul.

Surprinși de maniera de joc a lieștenilor, fotbaliștii gazde au pierdut foarte multe mingi și nu au reușit să se apropie de poarta Sporting-ului decât târziu, după aproape un sfert de oră din meci. Între timp, oaspeții trimiseseră mingea în bară, în minutul 4 și deschiseseră scorul în minutul 10 prin Mihu care șutase imparabil, la colțul scurt, de la 18 metri din unghi. În minutul 14, după un contratac, Budeanu a ajuns în poziție centrală, a driblat, a rămas singur la marginea careului mare, dar nu a mai reușit să ia mingea cu el pentru finalizare și a risipit o mare șansă de gol.

Egalarea putea veni în mintul 17, când, după o combinație prelungită de pe stânga la care participaseră Paizan și Predoiu, mingea a ajuns în zona centrală, tot la 16 metri, unde din poziție de șut s-au incomodat reciproc Lăudatu și Budeanu și apărarea oaspeților a respins. În minutul 25, un atacant lieștean a scăpat de marcajul lui Petrescu și de la colțul careului mic a șutat pentru gol, însă Apenciucesei a avut un reflex senzațional și a respins în corner. Până la pauză, jucătorii Focșaniului nu au excelat, însă au mai avut câteva șuturi foarte periculoase prin Predoiu și Budeanu, dar de fiecare dată mingea a trecut pe lângă vinclul porții apărate de Vădeanu.

În partea a doua a întâlnirii, antrenorul oaspeților a schimbat aproape întreaga echipă, în condițiile în care Vasile Burgă a avut o singură variantă de schimb. Diferența de prospețime a adus al doilea gol al Sporting-ului care a marcat prin Tigamuca, atacantul oaspeților speculând una dintre desele desincronizări din apărarea gazdelor. Focșănenii au forțat pe final, însă Lăudatu nu a avut forța necesară să finalizeze cu gol o acțiune promițătoare și mingea șutată de el a fost prinsă de portarul Lieștiului, același care în minutul 88 a zburat la mingea șutată lângă bară din lovitură liberă de la 18 metri de Mihai.

Lieștenii s-au revanșat pe Milcovul pentru înfrângerea de acasă, dar pentru gazde a fost un joc foarte util pentru că, practic, toți jucătorii au putut evolua 90 de minute.

Dacia Unirea Brăila – CSM Focșani 2007 1-1 (1-0)

Formația CSM Focșani 2007: Dogaru – Dediu, Panaite, Beșa, Săpunaru – Pădineanu, Pascu (30 Duca), Salaoru, Manu – Remus Popa, Pasăre.

La Brăila, antrenorul Adrian Toma a trimis în teren o echipă foarte apropiată de formula de bază din campionatul trecut. Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu un ușor plus la posesie în favoarea gazdelor care au și deschis scorul. Repriza a doua a aparținut, însă focșănenilor. Oaspeții Brăilei au înscris la capătul unei combinații dintre Remus Popa și Manu, a urmat centrarea pentru Pasăre, care a reulat cu capul, mingea a fost blocată, dar i-a revenit la picior de unde a trimis-o în plasă pentru 1-1. Fotbaliștii Focșaniului au mai avut câteva mari ocazii de gol, prin Remus Popa, Duca, Pasăre, Pădineanu, însă tabela de scor a rămas neschimbată.

Antrenorul Adrian Toma mi-a spus că a fost mulțumit de implicarea în joc a fotbaliștilor de la CSM Focșani 2007 și că nu a existat nici o accidentare!

Miercuri, 25 iulie, CSM Focșani 2007 va disputa un nou amical, cu Aerostar Bacău, pe Milcovul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?