Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Brașov: Regia de Transport Local va cumpăra 105 autobuze noi, printr-un împrumut BERD de 25 milioane euro

Un contract de achiziţie pentru 105 autobuze Menarinibus Citymood, necesare transportului local de călători în municipiul Braşo, a fost semnat vineri, la Primăria Braşov, în prezenţa primarului George Scripcaru, a ambasadorului Turciei la Bucureşti, Koray Ertas, şi a reprezentanţilor BERD şi ai regiei RATBV S.A. Braşov. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către RATBV S.A, mijloacele de transport în comun vor fi produse după un concept, proiect şi design Menarini (Italia), având componentele principale furnizate de producători din Uniunea Europeană, ansamblarea urmând să fie realizată la o firmă din Turcia. Prima livrare, de 30 de autobuze, cu o lungime de 10,6 metri, va avea loc în luna noiembrie 2018. Potrivit reprezentanţilor RATBV, valoarea contractului este de aproximativ 25 de milioane de euro, acoperită de împrumutul de la BERD

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat că semnarea acestui contract este doar una dintre etapele de modernizare şi extindere a sistemului de transport în Braşov. ”Eu consider că transportul public poate fi cea mai bună alternativă de circulaţie în Braşov şi zona metropolitană, dar pentru aceasta trebuie să le oferi călătorilor confort, siguranţă, respectarea orarului şi posibilitatea de a ajunge oriunde au nevoie.Următoarea etapă de modernizare a parcului auto a RATBV S.A va avea şi o componentă importantă de mijloace de transport ce vor utiliza propulsia electrică. Chiar în următoarea şedinţă de Consiliu Local am propus consilierilor aprobarea unei hotărâri care vizează achiziţia de troleibuze, printr-un proiect în parteneriat cu MDRAP”, a precizat primarul, citat de comunicatul de presă menţionat.

Ambasadorul Turciei în România a ţinut să-şi exprime satisfacţia pentru faptul că o companie din Turcia a reuşit să câştige o licitaţie de o asemenea anvergură în Braşov,”un oraş extraordinar” care este tot mai des vizitat de turiştii din Turcia şi tot mai atractiv pentru oamenii de afaceri din această ţară. Ambasadorul Turciei s-a referit şi la relaţiile foarte solide existente între România şi Turcia, bazate pe un parteneriat strategic ce au permis în ultimul timp derularea de schimburi comerciale anuale în valoare de peste cinci miliarde de dolari, arată aceeaşi sursă.

La ceremonie a luat parte, din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), doamna Venera Vlad, Associate Director, Senior Banker Municipal& Environmental Infrastructure, care a declarat că ”este o adevărată performanţă faptul că echipa din conducerea Primăriei Braşov şi cea a RATBV S.A au reuşit să parcurgă din luna decembrie 2017 şi până acum toate etapele acestei licitaţii”. Doamna Vlad a adăugat şi faptul că acest proiect este doar un punct dintr-unul mai amplu, ce vizează nu doar modernizarea parcului auto RATBV S.A, ci modernizarea şi eficientizarea întregului sistem public de transport în municipiul Braşov.

Directorul general al RATBV S.A, Ovidiu Bucurei, a precizat că autobuzele care vor intra în exploatarea societăţii vor înlocui mijloacele de transport care se încadrau în normele de poluare EURO 2 sau EURO 3 şi vor fi un câştig pentru utilizatorii transportului public de călători. Acesta a mai spus că, din punct de vedere financiar, oferta primită de la firma câştigătoare a fost cu cinci milioane de euro mai avantajoasă decât cea a companiei clasate pe următorul loc, potrivit documentului citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?