Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Spărgători de locuinţe, cu un prejudiciu de O SUTĂ DE MII DE EURO, menţinuţi în arest

Cele patru persoane arestate la finele lunii martie a.c, într-un dosar de furt calificat, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro, rămân după gratii. Procurorii au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv, iar magistraţii de la Judecătoria Focşani au admis cererea şi au dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu încă 30 de zile pentru toţi patru.

Admite propunerea Parchetului (…) prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor: 1.O (…) V (…) A (…), în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în formă continuată (…) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (…) B (…) I (…), în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (…), B (…) Ş (…), în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de furt calificat (…) şi infracţiunea de furt calificat (…), I (…) P (…) G (…), în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.07.2018 şi până la data de 22.08.2018 inclusiv. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 19 iulie 2018, ora 13:10”, se arată în hotărârea instanţei. Unul dintre bărbaţi este cercetat şi în dosarul incendierilor de la Urecheşti, alături de primarul comunei.

La finele lunii martie a.c., șase persoane au fost reținute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Focșani într-un dosar de furturi din locuințe și de combustibil, faptele fiind comise în perioada decembrie 2017 – marie 2018. Doar patru dintre acestea au ajuns la instanță și au fost arestate, în timp ce față de alte două persoane procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar. Anterior reținerilor și arestării, politiștii au efectuat 11 percheziții în municipiu, dar și în comunele Cotești și Slobozia Ciorăști și au indisponibilizat bijuterii, telefoane, parfumuri, ceasuri, scule electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte posibil furate sau despre care se credea că au fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Într-unul dintre imobilele percheziționate, oamenii legii au găsit și o armă neletală, care ar fi fost furată dintr-o locuință din Focșani.

Suspecții din dosar sunt bănuiți că au dat cel puțin cinci spargeri, iar prejudiciul a fost estimat la 100.000 euro. Spargerile au fost date în Focșani, Mărășești și Mândrești. Anchetatorii au stabilit că bunurile sustrase erau vândute către alte persoane sau folosite în interes personal, în funcție de nevoile fiecăruia dintre hoți. „Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2017- martie a.c., șase persoane ar fi sustras din locuințe diverse bunuri pe care, ulterior, fie le-ar fi utilizat în interes propriu, fie le-ar fi comercializat către alte persoane. Doi bărbați, de 19, respectiv 61 de ani, sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt a cantității de aproximativ 500 litri combustibil dintr-un autotren ce se afla parcat pe DN 2 E 85, în afara municipiului Focșani. Până în prezent, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 100.000 euro (…)”, au transmis la momentul respectiv reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?