Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Atletism – Vrâncenii Claudia Prisecaru, Vlad Dulcescu și George Zaharia concurează pentru România la Balcaniada de seniori!

La Campionatul Balcanic de Atletism seniori, ce are loc la Stara Zagora, în Bulgaria, România va fi reprezentată de un lot alcătuit din 54 sportivi și sportive. Trei dintre aceștia sunt vrânceni! Claudia Prisecaru, Vlad Dulcescu și George Zaharia vor da concretețe, în competiția balcanică, adevărului că în Vrancea sunt multe talente sportive care, șlefuite de antrenori pricepuți și dedicați profesiei lor, fac performanță pentru sine, pentru cluburile de care aparțin și pentru România.

Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani 2007, va alerga la 3000 metri obstacole, probă în care are cel mai bun rezultat din țară în acest an, și care are ca obiectiv nu doar o clasare foarte bună, ci și obținerea baremului pentru participarea la Campionatul European de seniori, din 12 august, de la Berlin. Ceea ce înseamnă ca sportiva pregătită la Lotul Național de profesorul Crstian Orza, să încheie cursa în cel mult 9:55.00, timp cu mai bine de 2 secunde sub cel cu care Claudia a terminat pe locul al patrulea, cu record personal, la Campionatul European de Tineret în 2017. Atleta focșăneană are talentul, nivelul de pregătire, dar și voința să se bată pentru un nou record personal și obținerea biletului pentru Berlin, chiar dacă în ultima vreme a fost sâcâită de o ușoară răceală. La Stara Zagora va avea adversare puternice, deci o companie de concurs în care poate fi scos un timp foarte bun!

La Balcaniadă va fi și Vlad Dulcescu, un alt mare talent vrâncean de la 400 metri garduri, format la CS Unirea, ca și Claudia Prisecaru, acum legitimat la Politehnica Iași. Vlad va alerga în cursa în care s-a consacrat, cea de 400 metri, iar mama sa, fosta atletă Lucica Dulcescu, mi-a spus că Vlad are în acest an cel mai bun timp din țară, și că dacă îi vor ieși pașii între garduri, poate obține un rezultat de prestigiu.

Al treilea vrâncean din lotul pentru Balcaniadă, George Zaharia, aruncătorul de suliță format la Adjud de reputatul profesor Nelu Ciortan, este legitimat la Steaua București și are la rândul său rezultate remarcabile în competițiile interne și internaționale.

Cu toții pot obține clasări și rezultate foarte bune la Jocurile Balcanice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?