Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Simon Barnes (BEI): Dezvoltarea spitalelor regionale de urgenţă va fi un pas strategic în creșterea calităţii serviciilor medicale


Cele trei spitale regionale de urgență din Iași, Cluj și Craiova sunt indentificate ca priorități în strategia națională de sănătate, a declarat, vineri, Simon Barnes, director în cadrul Băncii Europene de Investiții (BEI), la o conferință susținută la Iași.
Aflat la Iași pentru a lua parte la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgență, Simon Barnes, care ocupă postul de director de servicii de consiliere în cadrul BEI, a declarat că acesta face parte dintr-o nouă generație de spitale în care, cu ajutorul unor tehnologii și practici medicale de ultimă generație, se vor trata cazuri complexe. „Aceste trei spitale din Iași, Cluj și Craiova sunt clar indentificate ca priorități în strategia națională de sănătate. Vor fi construite și echipate cu sprijinul structurilor Uniunii Europene. Noi, Banca Europeană de Investiții ne-am dat seama că dezvoltarea acestora va fi un pas strategic în creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienții din aceste zone. Este o nouă generație de spitale, ce vor integra tehnologii și practici medicale de ultimă generație, vor fi tratate cazuri complexe, cu ajutorul unei abordări multidisciplinare”, a declarat Simon Barnes.
Oficialul BEI a precizat că instituția pe care o reprezintă sprijină proiectele celor trei spitale regionale, pentru ca ele să fie realizate în bune condiții. „Ideea înființării lor a apărut când erau alte circumstanțe și trebuiau să arate progres într-o perioadă de timp foarte scurtă. Tocmai de aceea, președintele Băncii Europene de Investiții a oferit serviciile noastre și consultanță partenerilor români, pentru a ne asigura că propunerile pentru cele trei spitale pornesc cu dreptul. Pe lângă procesul autorităților române și angajamentul ministerului Sănătății, Banca Europeană de Investiții pune la dispoziție un excepțional pachet de servicii, atât prin experții proprii, cât și prin consultanți externi și folosind resursele Uniunii Europene”, a declarat reprezentantul BEI.
El a precizat că toată această muncă este coordonată și finanțată de către European Investment Advisory Hub, parte a Planului de Investiții pentru Europa.
„Banca Europeană de Investiții evident că țintește să sprijine realizarea pașilor critici în fazele inițiale ale acestor investiții, dar implementarea, construirea și operaționalizarea vor fi responsabilitatea autorităților centrale și locale din cele trei zone. Chiar și aici discutăm deja cum putem să sprijinim în continuare Ministerul Sănătății și în faza de implementare. În concluzie, suntem foarte încântați de perspectivele celor trei spitale regionale, chiar dacă recunoaștem că vor fi multe provocări de acum înainte, timpul este foarte strâns și că există un număr mare de decizii importante ce vor trebui luate de către ministerul Sănătății și autoritățile locale”, a mai spus Simon Barnes.
Director Advisory Services la Banca Europeană de Investiții (BEI), Simon Barnes, și Senior Advisor la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, Martin Schriever s-au aflat la Iași pentru a lua parte la prezentarea studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență. La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Culturii din Iași a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, autoritățile locale și județene, politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?