Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Percheziţie în dosarul incendierii maşinii fostului poliţist Fănuţă Lazăr. Principalul suspect, un bărbat din Urecheşti


Cazul incendierii mașinii fostului șef de post de la Postul de Poliție Nereju, Fanuță Lazăr, nu s-a închis, ba chiar apar noi informații. Vineri, polițiștii de la Poliția Municipiului Focșani au efectuat o percheziție în comuna Urechești, la domiciliul unei persoane bănuite că ar avea legătură cu incendierea autoturismului marca Audi Q7, care aparținea fostului polițist. Potrivit unor surse, dosarul vizează mai multe fapte de acest gen, care au fost comise în ultimii ani pe raza județului nostru. I.B., persoana la domiciliul căreia polițiștii au făcut vineri verificări, are 35 de ani și este arestată într-o altă cauză.
Reprezentanții IPJ Vrancea au confirmat faptul că s-a făcut o percheziție la Urechești, dar nu au oferit alte detalii cu privire la acest caz. „La data de 13 iulie a.c., polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Foșani și cei ai Serviciului Criminalistic, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat o percheziție domiciliară în comuna Urechești, la locuința unui bărbat de 35 de ani. Activitățile au vizat recuperarea prejudiciului precum și administrarea probatoriului în cazul unor dosare penale aflate în lucru la nivelul Biroului de Investigații Criminale”, ne-a declarat agent șef adjunct Paula Enache, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Vrancea.
Autoturismul de teren Audi Q7 ce aparținea fostului polițist Fănuță Lazăr, care, probabil, de-a lungul carierei sale a „deranjat” prin aplicarea legii multă lume, a fost incendiat la finele lunii februarie a.c. Focul a fost observat în jurul orei 4.00 și s-a sunat la 112, la fața locului ajungând pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiului. Cu toatea acestea, mașina a ars în totalitate. „Am venit acasă, am parcat-o, iar în jurul orei 4.00 dimineața m-au trezit vecinii spunând că îmi arde mașina. Cu siguranță focul a fost pus intenționat de o mână criminală”, ne-a spus atunci fostul polițist, Fănuță Lazăr. La momentul respectiv se vehicula că o persoană ar fi spart geamul mașinii și ar fi aruncat înăuntru o sticlă cu benzină cu fitil aprins (cocktail Molotov). Conform pompierilor, cauza incendiului a fost „acțiune intenționată”. Focul a izbucnit în habitaclul mașinii.
În ceea ce îl  privește pe bărbatul bănuit că ar avea legătură cu incendierea mașinii polițistului, el se află în acest moment în Penitenciarul Focșani, fiind arestat în altă cauză. Măsura preventivă a fost luată la aproximativ o lună distanță de incidentul cu mașina polițistului. Atunci, aceeași polițiști de la Poliția Focșani au făut 11 percheziții într-un dosar de furturi din locuințe și de combustibil, faptele fiind comise în perioada decembrie 2017-martie a.c. În urma perchezițiilor făcute atunci, oamenii legii au indisponibilizat bijuterii, telefoane, parfumuri, ceasuri, scule electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Suspecții, printre care și bărbatul bănuit că a incendiat mașina fostului polițist, cel mai probabil contra cost, au fost acuzați de comiterea a cel puțin cinci spargeri, iar prejudiciul a fost estimat la 100.000 euro.
Bărbatul de 35 de ani, din dosarul în care a și fost efectuată percheziția de ieri, este „client” vechi al politiștilor. Åži nu doar el, ci și tatăl său, un bărbat trecut de 60 de ani. În 2013, bărbatul de 35 de ani a fost trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Anchetatorii au precizat în rechizitoriu că a sustras bani dintr-o mașină, după ce a spart-o, apoi a furat motorină din mai multe autotrenuri, dar și vaci dintr-un alt județ.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?