Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Fotbal juniori – Echipele U 19 și U 17 ale CSM Focșani 2007 au început pregătirea pentru campionate!


    În urmă cu trei luni și jumătate a fost început un proiect de dezvoltare a fotbalului vrâncean prin valorificare potențialului existent în Vrancea la nivelul grupelor de vârstă 2000 – 2004, exceptând jucătorii U 17 și U 19 ai Liceului cu Program Sportiv. Cu participarea antrenorilor de la mai multe cluburi de fotbal pentru copii și juniori au fost organizate activități de selecție în Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Gugești, continuate cu trialuri centralizate pe stadioanele din Golești sau Focșani. În urma acestor activități, au fost cristalizate în linii generale două loturi din care să fie constituite echipele U 17 și U 19 ale CSM Focșani 2007 care a să fie înscrise în campionatele naționale și care să reprezinte rezerva din care să se alimenteze formația de seniori a CSM Focșani 2007. În aceeași idee, CSM Focșani 2007 și LPS Focșani au semnat, miercuri, 11 iulie, un protocol de colaborare, întemeiat pe o hotărâre a conduceri FRF, prin care zece juniori ai LPS vor putea fi folosiți – în condiții bine stabilite – în jocurile oficiale de echipa de Liga a III-a.
    Jucătorii ce alcătuiesc loturile U 17 și U 19 ale CSM Focșani 2007 au fost reuniți, joi, 12 iulie, pe stadionul Milcovul, unde au avut o primă ședință de pregătire sub conducerea antrenorului Octavian Bucătaru și a colegilor săi Marian Brutaru și Elvis Ilaș. La antrenament au venit din municipiu, dar și la Adjud, Mărășești, Odobești, Gugești, din mai multe alte localități vrâncene sau din afara județului tineri aspiranți la statutul de viitori fotbaliști ai seniorilor Focșaniului.
    Lista jucătorilor celor două formații nu a fost definitivată, pentru că încă mai vin la club tineri ce doresc să facă parte din echipele ce vor intra, în august, în prima lor experiență competițională la nivel național.
    Joi, au făcut un joc școală menit să-i ajute pe antrenori să sesizeze mai bine posturile pe care pot evolua noii juniori ai CSM Focșani 2007 și să-i ajute pe aceștia să înțeleagă ce se cere de la ei și care ar fi posturile ce li se potrivesc și pe care pot da randamentul cel mai bun.
    Urmează legitimarea fotbaliștilor la Federația Română de Fotbal și înscrierea în campionat a celor două formații. Se poate spune că primul pas în proiectul de dezvoltare a fotbalului vrâncean – de fapt, de valorificare a potențialului existent în județ, a fost reușit. Rămâne ca antrenorii să articuleze echipe care să facă față rigorilor campionatului, dar mai cu seamă să propună pentru formația de seniori jucătorii de care aceasta va avea nevoie într-o perspectivă mai apropiată sau mai îndepărtată.

    Ședințele de pregătire vor continua zilnic, de la ora 9:00 la 11:00 pe stadionul Milcovul, excepție făcând sâmbetele și duminicile când este posibil – și necesar – să aibă loc jocuri de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?