Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Fosta directoare de la Liceul de Artă, sancționată de Consiliul de Administrație; ea nu mai poate conduce niciodată unitatea


Profesoara Diana Tăicuțu, fostă directoare a Liceului de Artă Gheorge Tattarescu din Focșani, a fost sancționată de colegii din Consiliul de Administrație (CA) pentru prejudiciul de imagine pe care l-ar fi adus unității de învățământ, în urma scandalul în care a fost implicată. Reamintim faptul că în spațiul public au apărut o serie de fotografii cu profesoara în ipostaze indecente. „Comisia de cercetare disciplinară a școlii a propus câteva sancțiuni în ceea ce o privește pe doamna profesoară Tăicuțu, sancțiuni care au fost validate în Consiliul de Administrație de astăzi (n.r.- vineri). Acestea au fost în strânsă legătură cu întreaga activitate a doamnei profesoare”, ne-a spus profesoara Ioana Constantinescu, director interimar la Liceul de Artă.
Potrivit informațiilor furnizate de aceasta, Consiliul de Administrație a decis, conform Legii 1/2011 – Legea Educației, să i se suspende profesoarei, pe o perioadă de 3 ani, dreptul de înscriere la o funcție didactică superioară, cum ar fi șef de catedră, dreptul de a se înscrie la obținerea unei gradații de merit sau pentru accederea în funcția de șef de comisie metodică.
De asemenea, potrivit codului de etică și Regulamentului Cadru de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), Dianei Tăicuțu i se suspendă dreptul de a mai fi dirigintă pentru următorii patru ani. Tot Consiliul de Administrație a mai decis ca profesoara să nu mai predea la clasele de liceu pe o durată de 3 ani. De asemenea, aceasta nu mai poate ocupa niciodată funcția de director la Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu din Focșani, iar pentru următorii 2 ani de zile nu mai are voie să însoțească elevii la concursuri și olimpiade școlare.
Precizăm faptul că în locul Dianei Tăicuțu a fost mandatată să conducă unitatea de învățământ profesoara Ioana Constantinescu. Inspectoratul Școlar Județean a numit-o pe aceasta în funcția de conducere a liceului până la data de 31 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?