Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Spitalul Orășenesc Panciu va avea compartiment de Gastroenterologie


    Spitalul Orășenesc Panciu va da în folosință pentru pacienți, cel mai probabil săptămâna viitoare, un compartiment de Gastroenterologie. Primarul orașului, Iulian Nica, a anunțat că unitatea medicală a primit aviz favorabil în acest sens de la Ministerul Sănătății. Compartimentul va dispune de cinci paturi. „Săptămâna trecută am reușit să obținem avizul de înființare a unui compartiment de Gastroenterologie la nivelul Spitalului Orășenesc Panciu. Acesta va avea un număr de 5 paturi, transferate de la alte secții existente, și anume: 3 de la Chirurgie, 1 de la Pediatrie și 1 de la Obstetrică-Ginecologie. În perioada următoare, vom primi și vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului de funcționare”, a precizat primarul Iulian Nica.
    Edilul a adăugat că înființarea compartimentului de Gastroenterologie a fost justificată de numărul foarte mare de pacienți care au beneficiat de consultații la cabinetul de specialitate, existent în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc Panciu. „În ultimii doi ani, cabinetul din ambulatoriu a avut o adresabilitate foarte mare din rândul pacienților, fapt care ne-a determinat să solicităm înființarea acestui compartiment cu 5 paturi, pentru a se putea face internări și tratamente”, a explicat primarul Iulian Nica.
    În prezent, la Spitalul Orășenesc Panciu funcționează un cabinet de Gastroenterologie, înființat în cadrul proiectului cu finanțare europeană Modernizarea și dotarea cu echipamente de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Panciu, județul Vrancea, investiție implementată de Primăria Orașului Panciu. Cu acest prilej, a fost achiziționat și aparatul marca Stortz (proveniență Germania), care permite atât diagnosticarea bolilor, cât și prelevarea de probe pentru biopsii sau teste rapide pentru detectarea infecției cu Heliobacter pylori.
    „Această inițiativă este una excepțională, pentru că deservim o populație destul de mare, de vreo 40.000 de oameni, și există cazuistică pe partea asta destul de mare, mai ales cazuri de hepatite, ciroză. Înainte, neexistând posibilitatea de internare pe paturi, nu puteam să lucrez decât pe ambulatoriu, dar așa ai și posibilitatea de a ține pacientul câteva zile, de a-i face mai multe analize. Toată aparatura din ambulatoriu a fost mutată pe secție, ca să ne putem desfășura procedurile. Eu mi-am dorit mult să avem acest compartiment, a durat cam mult obținerea lui, dar important este că am ajuns până aici”, ne-a declarat dr. Claudia Vasiliu, medic specialist pe Gastro-Enterologie.
    Spitalul Panciu a primit în ultimii ani aparatură modernă și ultraperformantă, cu ajutorul căreia pot fi efectuate proceduri medicale de înaltă precizie. În anexa spitalului, rezervată ambulatoriului, se găsesc cabinete de Mamografie, Osteodensitometrie, Obstetrică-Ginecologie și Gastro-Enterologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?