Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

AVERILE consilierilor locali focșăneni, primarului și viceprimarilor: case, apartamente, depozite bancare, terenuri, pensii militare, bărci cu motor


    Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a trecut în declarația de avere trei terenuri, în coproprietate, la Golești, Movilița și Panciu. Nu deține nicio locuință iar la capitolul bunuri mobile a declarat un Nissan Patrol din 1995. Fără depozite bancare, primarul a declarat în schimb trei credite bancare, în valoare de 45 mii euro și peste 87 mii lei. În ceea ce privește veniturile, Cristi Misăilă a declarat doar indemnizația de primar de 88 mii lei.
    Consilierul Costel Bîrsan are una dintre cele mai consistente averi din Consiliul Local. Familia Bîrsan are un apartament, două case de locuit, un spațiu comercial precum și terenuri în Focșani și Cîrligele. Parcul auto cuprinde câte un autoturism Opel Astra, Opel Vectra și două autoutilitare Volkswagen. În conturile familiei Bîrsan sunt peste 155 mii dolari, 53 mii euro și 13 mii lei. Conform declarației de avere, familia Bîrsan a acordat și un împrumut de 45 mii euro către Mihai Oceanu. La rubrica datorii este înregistrat un credit de 153 mii franci elvețieni din 2008, convertit în euro. Cele mai mari venituri ale consilierului local provin de la firmele Topgaz și Andromeda, cu dividende de peste 390 mii lei, peste 27 mii lei din pensia de aviator militar și peste 11 mii lei din indemnizația de consilier local. De asemenea, soția Victoria Bîrsan, a avut venituri de peste 165 mii lei, reprezentând salarii ca procuror șef secția judiciară și restanțe salariale din anii trecuți.
    Probabil cea mai lungă declarație de avere a fost completată de consilierul Mihai Nedelcu. Medicul stomatolog deține, împreună cu soția, trei apartamente în București și unul în Focșani, o casă la Focșani, încă o casă de vacanță în Focșani și trei spații comerciale în Focșani, Cîrligele și Suraia. Mihai Nedelcu a mai trecut în declarația de avere cinci terenuri în Focșani. Familia Nedelcu are trei autoturisme, respectiv un Land Rover, un BMW și o Dacia din 1998, o motocicletă Suzuki și o șalupă Bey Liner. Lungă este și lista creditelor bancare. Valoarea totală a celor patru credite contractate începând cu 2007 este de peste 198 mii euro. În plus, familia Nedelcu s-a împrumutat cu 117 mii euro de la mai multe persoane pentru investițiile realizate la clinică. A mai beneficiat și de donații din partea familiei, în valoare de 24 mii euro. La rubrica venituri, familia Nedelcu a declarat peste 480 mii lei din servicii stomatologice, la care se adaugă indemnizația de consilier și alocațiile copiilor.
    Viceprimarul Marius Iorga nu are multe modificări la declarația de avere față de anul trecut. Deține în continuare trei apartamente în Focșani, din care unul moștenit de soție, o casă în Odobești precum și terenuri moștenite în Movilița. Viceprimarul a declarat un motoscuter fabricat în 2000 și o motocicletă din 2002. Nu are depozite la bănci dar anul acesta a contractat un credit de cincii mii euro cu scadența peste doi ani. În ceea ce privește veniturile, Marius Iorga are salariul de viceprimar, de peste 78 mii lei, salariul soției de la Electrica și alocațiile copiilor.
    Al doilea viceprimar al Focșaniului, Ionuț Mersoiu, deține un apartament în Focșani, un teren extravilan în municipiu și un teren la Urechești. Viceprimarul nu are credite sau depozite bancare. În ceea ce privește veniturile, Ionuț Mersoiu a avut salariul de viceprimar, de peste 78 mii lei.
    Consilierul local Dan Buzoi are în coproprietate două apartamente, un spațiu comercial, un teren la Măicănești. Consilierul are datorii de 44 mii lei la o bancă și venituri de 26 mii lei din salarii (împreună cu soția), peste 55 mii lei din pensie și peste zece mii lei din indemnizația de consilier local.
    Consilierul Alina Ramona Drumea nu are terenuri, casă sau apartament și a înregistrat doar un autoturism Renault din 2003. Singurele venituri ale familiei sunt indemnizația de consilier local, salariul soțului, Mihai Drumea, la firma unde este administrator, la care se adaugă alocațiile celor doi copii.
    Consilierul Claudiu Alin Dobre are un apartament cumpărat în 2015 și un teren agricol în nordul Focșaniului. Nu are datorii la bănci sau acțiuni la societăți comerciale. Veniturile consilierului au fost de doar 27 mii lei, de la ISCTR București și zece mii lei din indemnizația de consilier local.
    Consilierul local Lauriana Ailincuței deține, împreună cu soțul, mai multe proprietăți în Focșani și comuna Cârligele. Singura mașină a familiei Ailincuței este un Mercedes din 2011. În acest an, familia Ailincuței a vândut un Mercedes cu 11800 euro și o fundație de casă pe un teren concesionat pentru suma de 46 mii lei și are deschise conturi și depozite la mai multe bănci. Cel mai mare depozit bancar are o valoare de peste 27 mii lire sterline. Lauriana Ailincuței are și datorii, de 22750 lei, la un credit bancar contractat în 2014. Cei mai mulți bani în familie vin de la firmele Giarox Diffusion și Andrei Comimpex, unde Ioan Ailincuței este administrator. Veniturile de aici au depășit 50 mii lei în ultimul an fiscal, la care se adaugă salariul de profesor la Liceul Pedagogic din Focșani al consilierului Lauriana Ailincuței, de peste 58 mii lei, de la Inspectoratul Școlar General și indemnizația de consilier local.
    Consilierul liberal Ana Maria Dimitriu are una dintre cele mai sărace declarații de avere, raportată la veniturile declarate. Consilierul nu are case, terenuri sau bijuterii scumpe. Are un Volkswagen din 2003. Veniturile consilierului liberal sunt diverse. Încaseaza un salariu anual de 2041 lei la firma unde este director, încă 4230 lei de la un parlamentar liberal unde este consultant și peste nouă mii lei din indemnizația de consilier local. Cei mai mulți bani i-a primit ca dividende de la firma unde este acționar, respectiv 143 mii lei. 
    Consilierul liberal Laura Ciocoeaș nu are o declarație de avere consistentă. Consilierul are un teren intravilan în Cîmpineanca și un Opel Meriva din 2004. Fără depozite sau credite bancare. Consilierul a declarat la venituri un salariu de la senatorul liberal din Vrancea și de la încă două firme unde este operator calculator și grafician, precum și indemnizația de consilier local. La acestea se adaugă veniturile din salariu ale soțului. 
    Consilierul local Corneliu Gheoca a declarat un apartament în Focșani, fără terenuri sau autoturisme. Consilierul are datorii la două bănci, respectiv o linie de credit de șase mii lei și un credit scadent în 2022 de peste 17 mii lei. În ceea ce privește veniturile, consilierul a raportat salariul de expert de la Camera Deputaților și cel de consilier juridic la Biroul unui executor judecătoresc din Adjud. Tot aici este angajată și soția sa.
    Consilierul local Ionuț Filimon a declarat că deține un apartament în Focșani, cumpărat în 2006. Deține trei autoturisme, un BMW, un Mercedes Benz GLK și un Daewoo Nubira. Ultimele două autovehicule sunt achiziții apărute în ultima declarație de avere, deși consilierul local nu a anunțat că ar fi avut venituri consistente. Consilierul nu a declarat conturi sau depozite bancare iar veniturile familiei au constat din salariile celor doi soți la firma unde soția este administrator, o subvenție de la APIA, indemnizația de consilier local și alocația copilului.
    Consilierul Emanuel Gongu are o casă la Focșani cu terenul aferent și un teren în extravilanul Boloteștiului. Mai are două autoturisme, o Skoda din 2014 și o Toyota din 2004. Anul trecut și-a cumpărat două bărci cu motor. În ultimul an, Emanuel Gongu a vândut un autoturism, o remorcă și un teren. Are în conturi peste 45 mii lei. La capitolul venituri a declarat un salariu de peste opt mii lei de la Pro-Rent, un salariu de trei mii lei de la Asociația „Vrancea Curată”, indemnizația de consilier local și din închirierea unui spațiu. La acestea se adaugă salariile soției și alocațiile copiilor.
    Consilierul local Cătălina Lupu nu are foarte multe lucruri trecute în declarația de avere. Fără case, terenuri, credite sau depozite bancare. La capitolul venituri a declarat salariul de cadru didactic la două colegii și o școală din Focșani, indemnizația de consilier local, salariul soțului la MAI și alocația copilului.
    Consilierul Valerica Bojoaică a declarat terenuri și case, cumpărate sau donație de la părinți, la Cîmpineanca și în comuma Slobozia Conachi, din Galați. Anul trecut, familia consilierului a achiziționat un Ford Kuga, din 2012, care se adaugă autoturismului Nissan Micra din 2005. În ceea ce privește conturile bancare, consilierul a raportat un depozit de 50 mii lei dar și mai multe credite în valoare totală de peste 150 mii lei. În ceea ce privește veniturile, consilierul are indemnizația de consilier local, veniturile de la DGASPC Vrancea și salariul soțului de la Spitalul Dumbrăveni.
    Consilierul local Radu Nițu nu are multe modificări în declarația de avere față de anii trecuți. Are un apartament în Focșani și o casă la Mândrești, precum și mai multe terenuri  agricole în cartierul de la marginea municipiului. Consilierul a declarat un cont de 32 mii lei deschis la o bancă. La capitolul venituri a declarat salariul de la Școala „Ștefan cel Mare” unde este administrator financiar-patrimoniu, indemnizația de consilier local și veniturile obținute în calitate de membru al comisiei de vânzare a spațiilor comerciale.
    Consilierul local Neculai Tănase a declarat doar terenuri agricole și în intravilanul localităților Suraia și Soveja. Consilierul are un autoturism Peugeot 206 și a declarat vânzare motocicletei Kawasaki pentru 1500 euro. Nu are depozite bancare, doar un credit de 39 mii lei, scadent în 2022. Veniturile consilierului au fost de peste 38 mii lei, de la ARR și indemnizația de consilier local.
    Consilierul Alexandru Nistoroiu nu are terenuri, doar un apartament cumpărat în 2018, în Focșani. Nu are bani în conturi, doar un credit de aproape două sute mii lei, scadent în 2048. În ceea ce privește veniturile, consilierul local a declarat salariul de la Arena Com, indemnizația de consilier local și salariul soției de la Primăria Focșani.
    Consilierul local Daniel Ungureanu are mai multe terenuri agricole în Jariștea, unde deține și o casă de locuit dar și un apartament în Focșani. Consilierul conduce un Hyundai Tucson din 2009 și nu are credite sau depozite bancare. Cele mai multe venituri ale consilierului au provenit din pensia militară, din cultivarea strugurilor și din indemnizația de consilier local. 
    Consilierul Mariana Miron are mai multe terenuri în Jariștea și Odobești, moștenite sau cumpărate în ultimii ani. În ceea ce privește locuințele, consilierul deține două apartamente în Focșani, un apartament în București și o casă în construcție în Odobești. Familia Miron are două autoturisme, un Renault din 2007 și o Toyota din 2015. În ceea ce privește conturile bancare, familiar Miron are peste 470 mii lei, la mai multe instituții bancare. Lungă este și lista datoriilor. Cea mai mare sumă, 133 mii lei este un credit bancar scadent în 2020, la care se adaugă deschiderea de pe cardul de credit și datoriile către două persoane fizice, în valoare totală de 89 mii lei. În ceea ce privește veniturile, consilierul local a declarat salariul de la Spitalul Județean Focșani, sumele obținute în urma consultațiilor medicale la cabinetul medical, indemnizațiile de la Consiliul Local, de la Colegiul Medicilor, salariul de preot al soțului, veniturile din arendă și din dobânzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?