Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ULTIMA ORĂ! Polițiștii au recomandări pentru șoferi ȘI PIETONI pentru circulația rutieră în timp de ploaie


RECOMANDÄ‚RI PENTRU  O DEPLASARE SIGURÄ‚ ÎN CONDIÅ¢II DE PLOAIE
Având în vedere mesajul de avertizare meteorologică de cod portocaliu  (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/) referitor la instabilitate atmosferică deosebită și ploi însemnate cantitativ, emis de Administrația Națională de Meteorologie, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, polițiștii vrânceni recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.
Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveți în bună stare de funcționare ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire.
Nu frânați brusc! Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.
Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm șoferilor să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor și să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier.
Păstrați liber centrul intersecției și nu blocați calea de rulare a mijloacelor de transport public.
Fiți atenți în permanență la polițiștii rutieri din trafic și urmați recomandările lor.
Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.
Biroul de presă al IPJ Vrancea
27 iunie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?