Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Marius – Tudor Zaharia de la Școala Duiliu Zamfirescu, a patra medie de 10 la Evaluarea Națională


În urma rezultatelor obținute după soluționarea contestațiilor, Vrancea are 4 medii de zece la examenul de Evaluare Națională, față de 3 câte au fost inițial. Cea de a IV-a medie de 10 îi aparține lui Marius Tudor Zaharia, de la Școala Duiliu Zamfirescu. Acesta a contestat nota obținută la limba română, care a fost 9,25 inițial, iar în urma recorectării a obținut 10, el având 10 și la matematică. Marius se alătură colegelor lui, Gabriela Porumb, de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani, Elena – Cristiana Miloș, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, și Sabina – Alina Prodan, de la Colegiul Național Emil Botta din Adjud, care au obținut media 10.
Reamintim că cele mai multe note contestate au fost la limba și literatura română, 312, din care 262 au fost mărite la recorectură. Dintre acestea, 68 au primit note cu peste 0,5 puncte în plus, ceea ce confirmă așteptările inspectoarei de specialitate Teodora Bentz, care a precizat pentru Monitorul de Vrancea că așteaptă astfel de măriri dat fiind faptul că, din discuțiile avute cu colegii ai căror elevi au susținut examenul, nu se justificau în anumite cazuri punctajele primite inițial.
Și la matematică, cei care au depus contestații au primit note mai mari. Din cei 182 de elevi care au contestat notele, 99 au primit note mai mari, din care 10 cu peste 0,5 puncte în plus. Au existat și diminuări de note în urma contestațiilor, dar foarte mici și în puține cazuri. „Ne bucurăm că avem patru absolvenți de clasa a VIII-a cu media 10. Atât la română, cât și la matematică, notele au crescut, ceea ce ne bucură foarte mult. Urmează celelalte etape de admitere computerizată la liceu. Îi rog pe elevi, părinți și diriginți să fie atenți la completarea fișelor în așa fel încât să nu existe greșeli, iar copiii să intre la liceul pe care și-l doresc cu adevărat. Le transmit încă o dată felicitări celor cu note foarte bune, iar colegilor mei din comisiile județene, din centrele de examen, dar și celor din centrul zonal de evaluare de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” le mulțumesc pentru implicare”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea inspectorul școlar general Aurel Șelaru.
Soluționarea favorabilă a contestațiilor nu a condus și la o creștere foarte mare a gradului de promovare la nivelul județului. În urma contestațiilor, gradul de promovare a crescut de la 60,75%, la 60,82%. Cel mai mult au crescut notele elevilor situați între 9 și 9,99. Dacă inițial am avut 198 de note situate în acest interval, în urma recorecturii, numărul acestora a crescut la 213. Crescând numărul notelor peste 9, a scăzut numărul tezelor cu note între 8 și 8,99 care sunt 312, față de 314 inițial. Și numărul notelor dintre 7 și 7,99 a scăzut de la 381 la 379 și s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de teze punctate cu note între 6 și 6,99. De la 399 s-a ajuns la 402. Între 5 și 5,99 au fost notate inițial 382 de lucrări, iar după contestații 370. Între 4 și 4,99 au fost punctate inițial 357 de lucrări, ulterior 358 de teze. 321 de elevi au obținut note cuprinse între 3 și 3,99, iar în urma contestațiilor numărul lor a scăzut la 317.
În restul cazurilor nu au apărut modificări. 192 de elevi au dat lucrările aproape goale, ei reușind să acumuleze punctaje cuprinse între 2 și 2,99 iar alți 93 de elevi (3,37%) au mers la examen doar pentru punctul din oficiu, ei obținând note între 1 și 1,99. Din cei 2.762 de elevi înscriși la acest examen, 2.640 l-au și susținut, 122 nemaiajungând să susțină cele două probe, iar un candidat din Odobești a fost eliminat încă de la proba de limbă și literatură română, când asupra lui s-a găsit un memorator.
Săptămâna aceasta vor începe întâlnirile între diriginți, elevi și părinți pentru o bună consiliere a celor din urmă despre cum trebuie să completeze corect fișele cu opțiunile pentru a putea intra la liceul dorit. În perioada 29 iunie – 3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Cei care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.
În intervalul 30 iunie – 4 iulie, candidații și părinții vor verifica fișele editate de calculator și vor corecta eventualele greșeli din baza de date. Repartizarea computerizată și admiterea în învățământul liceal de stat a candidaților din seria curentă și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2018-2019, va avea loc pe 9 iulie. În intervalul 10-13 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații.
Prima etapa de admitere în învățământul liceal se va încheia pe 18 iulie, când începe cea de a doua etapă de admitere în învățământul profesional și liceal de stat, care se întinde până pe 7 septembrie, potrivit calendarului emis de MEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?