Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bărbatul care și-a omorât concubina, mamă a șase copii, rămâne în arest preventiv


    Bărbatul din satul Maluri, comuna Vulturu, care și-a omorât concubina, mamă a șapte copii, a mai primit încă 30 de zile de arest. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au cerut instanței prelungirea măsurii preventive, iar judecătorii de la Tribunalul Vrancea au admis cererea.
    „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru prelungirea măsurii arestării preventive privind pe inculpatul F(…) Åž(…) și în consecință: (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului F(…) Åž(…), pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 25 iunie 2018 și până la data de 24 iulie 2018, inclusiv; In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 al. 2 Cod pr.penală onorariul pentru apărătorul din oficiu, în sumă de 130 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 20 iunie 2018”, au hotărât judecătorii.
    Bărbatul și-a omorât concubina în noaptea de 23/24 aprilie. Din anchetă a rezultat că, în noaptea respectivă, între inculpat și concubina sa a izbucnit un conflict pe fondul consumului de băuturi alcoolice, moment în care el a lovit-o pe femeie cu pumnii și picioarele în zona capului și a sugrumat-o. „Din probatoriul administrat până la acest moment a rezultat că în noaptea de 23/24 aprilie a.c. în timp ce se afla împreună cu concubina la domiciliu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a lovit-o pe aceasta în zona capului cu pumnii și picioarele, împrejurare în care a și sugrumat-o, cauzându-i multiple leziuni traumatice care au condus la decesul victimei”, ne-au precizat anchetatorii la momentul comiterii faptei.
Trupul neînsuflețit al victimei a fost găsit de cumnata sa. Femeia zăcea fără  suflare într-un pat și era învelită cu o plapumă, iar lângă ea se afla concubinul în vârstă de 51 de ani, care în timpul nopții a bătut-o și a sugrumat-o. „(…) pe la ora 1:00, ne-am trezit cu el, că a venit în casă la noi. Era beat. Eu și cu soțul l-am întrebat: Ce-i cu tine? Mi-a zis: cumnată, am venit să te iau să o speli pe Mariana, că a murit. Zic: Ce spui tu, măi, că a murit Mariana, de ce să moară? L-am întrebat dacă a bătut-o, că el o cam bătea. Mi-a zis că nu a atins-o cu nici un deget, se jura pe copii. L-am întrebat unde au fost și mi-a spus că au fost la treabă la cineva și le-a dat un bidon de vin și o jumătate de litru de rachiu. Mi-a spus că ea a băut bidonul de vin și că la un moment dat ar fi strigat-o, dar nu mai vorbea cu el. A zgâlțâit-o și a văzut că era rece și i se încleștase gura. I-am spus că eu nu pot să merg să o spăl, pentru că asta este moarte suspectă. Zic: Tu ești și beat acum, n-ai nici lumină acolo! Lasă poate este leșinată, poate i-a venit rău, mâine dimineață la prima oră vedem ce facem! A mai stat ce a mai stat și pe urmă l-a luat soțul meu la zor și l-a trimis acasă. Spunea că nu mai pleacă acasă, că-i este frică să stea acolo cu ea, moartă. S-a luminat, eu cu gândul să mă duc acolo… La ora 7:00, m-am urcat pe bicicletă și m-am dus acolo. Când m-am dus acolo, m-am uitat pe geam, se vedea numai capul lui, ea nu se vedea. Zic: Măi, moșule, scoală-te, unde este Mariana? El, tot beat, zicea că e la vie. Dacă eu nu am văzut-o pe ea, am intrat în casă. Când mi-am aruncat ochii la marginea patului, i-am zărit picioarele. Zic: Măi, astea nu-s picioarele ei? El a tras plapuma după ea și ea era acolo, lângă el. Ea era cam mărunțică, slăbuță. Era lângă el, în pat, moartă. Am strigat-o, nu am atins-o, nu a răspuns și mi-am dat seama că era moartă”, ne-a declarat cumnata bărbatului arestat. 
     Bărbatul și femeia trăiau de pe o zi pe alta, într-un bordei, iar certurile și bătăile erau frecvente, femeia obișnuind să plece de acasă. Ea ajunsese să bea mai mult decât el. Localnicii spuneau că în seara crimei, concubinii ar fi băut împreună la magazinul din sat, apoi au plecat acasă, loc în care s-a întâmplat nenorocirea. Cei doi concubini aveau împreună 6 copii, toți fiind în grija statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?