Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Criminalul de la Gugeşti rămâne cu pedeapsa de nouă ani de închisoare


    Tânarul de 19 ani din Gugești, care la începutul acestui an și-a omorât un consătean lovindu-l cu toporul, rămâne cu pedeapsa de 9 ani de închisoare aplicată de magistrații de la Tribunalul Vrancea. Asta pentru că magistrații de la Curtea de Apel Galați au respins apelul declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva soluției.
    Decizia a fost luată vineri și este definitivă. „Respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva sentinței penale nr 39/2018 a Tribunalului Vrancea . Menține starea de arest a inculpatului O (…) D(…) L(…) și-i deduce din durata pedepsei aplicate acestuia durata reținerii și a arestării preventive începând cu data de 14.01.2018 la zi. (…). Definitivă. Pronunțată în ședința publică , azi 15.06.2018”, se arată în hotărârea instanței.
    În luna aprilie a.c., tânărul de 19 ani a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Vrancea la o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la inculpat a unui topor ce se află în prezent în Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Vrancea. Inculpatul a mai fost obligat la plata sumei de 2000 lei, reprezentând daune materiale, către o parte civilă și la plata altor 2000 lei cheltuieli judiciare către stat, incluzând taxa medico-legală.
    Tânărul a fost trimis în judecată în luna februarie a acestui an, după ce cu o lună înainte și-a omorât un consătean cu mai multe lovituri de topor. Conform rechizitoriului, în seara zilei de 14 ianuarie a.c., tânărul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un topor, provocându-i leziuni traumatice grave care au dus la decesul victimei. Din anchetă a rezultat că în vara anului 2016, inculpatul a început o relație de concubinaj cu verișoara celui decedat, locuind împreună cu aceasta la locuința ei din satul Oreavu. Întrucât nu s-au mai înțeles, la începutul lunii ianuarie a.c., femeia a plecat din casă și s-a mutat la verișorul ei, lăsându-l pe inculpat să stea în continuare în locuința sa. În dimineața zilei în care a avut loc crima, inculpatul a mers la locuința părții vătămate cu intenția de a-i cere femeii documentele de identitate, care ar fi fost la ea. Ajuns acolo, inculpatul a discutat cu partea vătămată, care i-a cerut să nu mai vină la locuința lui întrucât îl face de rușine. Din anchetă a mai rezultat că în aceeași zi, fosta concubină a inculpatului i-ar fi cerut vărului său să meargă la locuința în care stătea tânărul de 19 ani pentru a lua de acolo un pat și un butoi. Inculpatul ar fi știut din timpul zilei că partea vătămată va merge după bunuri, el fiind chiar și atenționat de tatăl său să nu cumva să facă scandal.
    În jurul orei 16.30, partea vătămată împreună cu un martor a plecat cu o căruță către casa verișoarei sale, în care locuia inculpatul, cu intenția de a lua bunurile. Ajuns aici, cel care avea să devină victimă a strigat de mai multe ori la poartă și pentru că nu i-a răspuns nimeni, a intrat în imobil. Când a ajuns în una din încăperile casei, partea vătămată, în vârstă de 25 de ani, a fost lovită de mai multe ori de inculpat cu un topor, până când s-a prăbușit pe podea. Când și-a dat seama că l-a omorât, inculpatul a ieșit afară din casă și i-a spus martorului care era cu căruța că l-a omorât pe tânărul de 25 de ani. Martorul i-a cerut să verifice dacă victima mai suflă, lucru pe care inculpatul l-a făcut. A revenit la scurt timp afară și a spus din nou că partea vătămată nu mai dă semne de viață. Martorii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns anchetatorii, care au făcut cercetări, deschizând dosar de omor. La audieri, inculpatul a recunoscut fapta și a spus că o regretă. A explicat că era întuneric, iar în momentul în care și-a dat seama că cineva a intrat în casă s-a speriat și a reacțonat violent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?