Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sorina Pintea: Astăzi au intrat 225.000 de doze de vaccin hexavalent, de luni va fi distribuit


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat la Târgu Mureș că vineri au ajuns 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipsește de circa două luni și că de luni va fi distribuit. „Astăzi au intrat 225.000 de doze și de luni va fi distribuit. Noi avem un acord-cadru cu reluarea competiției anuale. Reluarea competiției a fost contestată de foarte multe ori, modificându-se procedurile Legii achizițiilor; cred că lucrul acesta se va rezolva, dar în acest moment, a fost ultimul vaccin care trebuia să intre, hexavalent, 225.000 de doze”, a precizat ministrul Sorina Pintea.
Vaccinul hexavalent asigură imunitate împotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei și a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor în trei tranșe – la două, patru și 11 luni. Vaccinul se regăsește în programul național de imunizare al Ministerului Sănătății, este achiziționat de acesta și distribuit medicilor de familie prin direcțiile de sănătate publică.
Ministerul Sănătății anunțase pe 6 iunie că până la sfârșitul lunii direcțiile de sănătate publică vor primi 225.000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?