Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Campanie de prevenire a delincvenței juvenile la Colegiul ”Ion Mincu”


Elevii Colegiului Tehnic „Ion Mincu” au participat la ultima activitate, din acest an, din cadrul proiectului educativ „Nu pentru școală, ci pentru viață învățăm!”. Temele abordate au fost siguranța acasă și pe stradă, prevenirea violenței verbale și fizice, prevenirea accidentelor de circulație, „Tu știi cine sunt prietenii tăi?” – campanie de prevenire a traficului de persoane, prevenirea furturilor, prevenirea delicvenței juvenile și răspunderea penală, prevenirea consumului de droguri și vacanța în siguranță. Cea care le-a vorbit elevilor despre felul în care trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime sau infractori a fost comisar de poliție Monica Manolache, de la Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Vrancea.
Monica Manolache a prezentat mai multe exemple concrete de încălcare a legilor de către minori, insistând asupra pericolelor legate de consumul etnobotanicelor și vânzarea drogurilor, violența în școală sau în afara ei, anturajul care ne influențează la comiterea faptelor antisociale, necunoscuții cu care dialogăm pe internet și conducerea autovehiculelor fără permis. „La aceste activități, doamna comisar Monica Manolache nu vine cu prelegeri teoretice, care i-ar plictisi pe elevi și care nu ar avea nici o eficiență prea mare. Prezentând însă exemple din activitatea pe care o desfășoară, elevii înțeleg pericolele la care se expun atunci când, din teribilism de ce mai multe ori, sau convinși de anturaj, intră în conflict cu legea. Și astăzi ei au vrut să afle mai multe despre infracțiunile pe internet, vârsta de la care răspund penal, profilul traficantului de persoane sau complicitatea în cazul vânzării drogurilor. I-am văzut ascultând cu seriozitate și mare atenție cazurile prezentate, ceea ce înseamnă că astfel de activități au un rol pozitiv important în educația pentru viață pe care o facem în școală”, ne-a spus profesoara Cezarina Nicodei.
Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani, Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. Coordonatoarele proiectului au fost profesoarele Cezarina Nicodei, Cornelia Neacșu și Elena Duțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?