Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Concurs Regional al Revistelor Școlare „Tărâmul cuvintelor”, la Școala Duiliu Zamfirescu Focșani


Vineri, 8 iunie 2018, a avut loc ultima etapă a proiectului regional „Tărâmul cuvintelor”, și anume jurizarea și realizarea expoziției cu cele mai valoroase experimente jurnalistice realizate de elevi și dascălii lor.
Concursul organizat prof. Petria Dolia și bibliotecar Gabriela Harea de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani, ajuns deja la a IV-a ediție și cuprins în CAERI nr. 24986/2/22.01.2018, poziția 875, s-a bucurat de o largă participare din partea unităților de învățământ din întreaga țară: grădinițe, școli gimnaziale, licee, cluburi ale elevilor, școli profesionale și colegii naționale.
Cele 67 de reviste înscrise în concurs au reprezentat unități școlare de prestigiu cum ar fi: Colegiul Național „Nichita Stănescu” din Ploiești, Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, Școala Gimnazială Nr. 117 din București, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu ș.a.
Juriul a avut dificila misiune de a departaja publicațiile (on-line, dar și în format tipărit) participante la cele patru secțiuni – preșcolar/ primar, gimnazial, liceal, reviste specializate – conform criteriilor ce au avut la bază principii fundamentale ale jurnalismului școlar: elemente de originalitate, modul atractiv, ingenios, de tratare a subiectelor, utilizarea estetică, armonioasă a limbii literare, corectitudinea gramaticală, aspectul general al lucrării și calitatea tehnoredactării, adecvarea problematicii abordate la interesele, preocupările și nevoile grupului receptor, valoarea instructiv-educativă a conținutului, respectarea periodicității aparițiilor revistei și existența ISSN.

Fie că sunt la primul număr, fie că au o bogată experiență, de ani de zile, majoritatea revistelor participante s-au remarcat printr-un înalt nivel al calității conținuturilor și un aspect îngrijit, adaptat specificului acestui tip de publicație.

Județul Vrancea a fost reprezentat cu cinste de revista „LIKE” a Școlii Gimnaziale „Al Vlahuță” din Focșani, „ACTUALIS”, a Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, „SECVENÈšE”, publicația Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focșani și „MIRAJUL  CUVINTELOR”, revista Școlii Gimnaziale Păunești. Acestea au confirmat rezultatele bune din anii precedenți, impunându-se prin originalitate, conținut instructiv-educativ complex și o grafică deosebită, clasându-se și la această ediție a concursului pe locuri fruntașe.
„Este cu adevărat impresionantă dedicarea coordonatorilor acestor reviste, care au reușit să implice elevii în procesul jurnalistic, realizând veritabile cronici ale vieții de școlar, în perimetrul editorial actual atât de delicat”, a subliniat prof. Pompilia Bărbosu, consilierul educativ al școlii organizatoare. „Prin concursul organizat de școala noastră dorim să promovăm acest tip de activitate publicistică, activitate care, pentru a răsplăti munca dascălilor și a elevilor din colectivele redacționale, ar putea fi încadrată și în categoria disciplinelor opționale. În orice caz, este salutar efortul școlilor, al cadrelor didactice, de a realiza revistele și, mai ales, de a găsi suportul financiar necesar tipăririi lor”, a conchis directorul școlii, prof. Petrică Moraru.      

Gabriela Harea, bibliotecar Școala „Duiliu Zamfirescu” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?