Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Fiica actriţei Romy Schneider, ”scandalizată” de un film despre mama sa


Fiica renumitei actrițe Romy Schneider, Sarah Biasini, s-a declarat „scandalizată” de un film despre mama sa, „Trois jours a Quiberon” („Trei zile la Quiberon”), programat să fie proiectat pe marile ecrane din Franța începând cu 13 iunie, care – potrivit ei – conține „insinuări total mincinoase”, relatează miercuri AFP. „Am fost foarte șocată, deoarece cred că oamenii care vor vedea acest film nu vor vedea un film despre mama mea. Nu vor vedea un film despre Romy Schneider. Este total fals. Filmul conține multiple insinuări și supoziții care sunt total mincinoase”, a afirmat Sarah Biasini.

„Trei zile la Quiberon”, în competiție la recentul Festival de la Berlin și lansat în aprilie în Germania, prezintă un episod care a avut loc spre sfârșitul vieții lui Romy Schneider: un interviu acordat în 1981 de actriță unui jurnalist al revistei germane Stern însoțit de un fotograf, în timp ce ea se afla la tratament în localitatea Quiberon (Bretania, nord-vestul Franței). Aceasta ficțiune bazată pe fapte reale ilustrează o Romy Schneider nefericită și excesivă, într-un moment dificil al vieții sale, când se despărțise de soțul ei, Daniel Biasini, tatăl fiicei sale.
Protagonista din ‘Sissi’ și ‘Les Choses de la vie’, decedată în 1982, este arătată ca dependență de medicamente și alcool, de care încearcă să scape în sejurul de la Quiberon, o viziune despre mama sa, contestată de Sarah Biasini. „Mergea în fiecare an la Quibernon, însă pentru a face talasoterapie, pentru a pierde kilogramele în plus, ca multe alte actrițe. Era un obicei. Doar un SPA, nu un centru de dezintoxicare”, susține Sarah Biasini, care se declară „scandalizată”, de acest film, care face „referiri constante la alcool, chiar de la primele scene”. „Acesta este cel mai grav lucru în opinia mea, este arătată ca o alcoolică. Dacă ați întreba toți realizatori și toți actorii cu care a lucrat mama mea, nimeni nu va spune că ar fi avut probleme cu băutura”, insistă fiica actriței. „S-a procedat cu rea intenție. Au vrut să denatureze”, consideră Sarah Biasini, născută în 1977 și la rândul său actriță. „Aș vrea înainte de toate ca oamenii să înceteze să mai facă bani din minciuni”, a spus ea.
În dosarul de presă, regizoarea franco-iraniană Emily Atef precizează că „a menținut unele părți ale interviului” din Stern în filmul său, dar că „pe altele le-a scris”. „Aveam nevoie de această libertate în raport cu evenimentele reale pentru a ajunge la adevărul despre personaj”, se justifică regizoarea.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?