Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Copiii din Bordești au primit daruri de la enoriașii Bisericii Ortodoxe Osnabrück, Germania


Zeci de pachete cu hăinuțe pentru copii și adulți, dulciuri și jucării de tot felul, precum și produse de igienă personală din orașul Osnabrück din Germania au fost împărțite enoriașilor Parohiei Bordeștii de Jos. Acest lucru a fost posibil datorită bunei colaborări care există între preoții celor două parohii, cea bordeșteană și cea din orașul german.
Conducătorul spiritual al comunității ortodoxe din zona orașului Osnabrück, potrivit preotului Cristinel Muscalu, este părintele Ilie Bogdan-Ionel, originar din localitatea Vrâncioaia. Acesta este cel care s-a ocupat, cu binecuvântarea Mitropolitului Serafim Joantă al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, de înființarea Parohiei „Sfântul Teodosie de la Brazi” pentru românii ortodocși din Osnabrück și din împrejurimi încă din toamna anului 2015, unde slujește și în prezent.
„Nu trebuie să uităm faptul că noi, cei plecați în străinătate și care lucrăm pe bani mai mulți, avem șansa împlinirii materiale, dar în același timp ne paște laxitatea religioasă sau putem spune „falimentul duhovnicesc”, de aceea trebuie să lucrăm „cât avem lumină” cum spune Hristos pentru slujirea celor aflați în nevoi. Ideea ajutorării semenilor noștri rămași în țară, care se luptă cu lipsurile și neajunsurile, mi-a venit de mai mult timp, de aceea în urma unor discuții purtate cu părintele Cristi Muscalu, care mi-a fost coleg de studii și mi-a rămas un prieten apropiat, am hotărât să încheiem o astfel de colaborare, din care cam toată lumea să aibă de câștigat, unii material iar alții duhovnicește. Astfel că am anunțat enoriașii noștri de proiectul pe care vrem să-l facem și pe care l-am numit sugestiv ,,Dăruiește un zâmbet celor de acasă” iar răspunsul lor nu s-a lăsat prea mult așteptat. Vă mărturisesc că am fost chiar impresionat de volumul de pachete strânse în doar două sau trei duminici. Aici se arată dragostea pe care o poartă cei plecați din țară față de românii rămași acasă, fiecare închipuindu-și că prin darurile oferite sprijină poate chiar pe un prieten sau o rudă de-a lor. Văzând pozele cu bucuria celor care au primit aceste daruri mă simt împlinit sufletește pentru demersul întreprins și nădăjduim să mai reluăm astfel de activități și în alte locuri din țară, așa cum am mai făcut cu ceva timp în urmă și în colaborare cu o parohie din județul Sibiu”, a declarat părintele Ilie Bogdan-Ionel.
Pachetele, la îndemnul părintelui Ilie, au fost aranjate pe categorii de vârstă, pentru fete sau băieți, mare parte din ele având înscrise numele donatorilor și semnalmentele posibilului destinatar. Copiii, dar și adulții din Parohia Bordeștii de Jos au primit darurile cu bucurie iar mulțumirile aduse binefăcătorilor lor s-au putut lesne citi din zâmbetele care au apărut pe chipurile lor atunci când părintele paroh le-a bătut în poartă. „Mulțumim părintelui Bogdan pentru dragostea pe care ne-a arătat-o și, de asemenea, gândul nostru de recunoștință se îndreaptă și spre enoriașii Parohiei Ortodoxe din Osnabruck, pe care, în parte, i-am cunoscut anul trecut, atunci când am slujit la ei, și care, și atunci dar și acum, mi-au lăsat o impresie foarte plăcută privitor la profunzimea cu care participă la sfintele slujbe și modul în care se organizează. Dumnezeu să le răsplătească osteneala, căci ar trebui să subliniem faptul că pachetele au fost foarte consistente, cu lucruri de calitate, de aceea până când, cu mila Domnului îi vom reîntâlni, le transmitem că îi vom purta în rugăciunile noastre”, a transmis și preotul Cristinel Muscalu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?