Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrânceni ÎNŞELAȚI de o tânără care le-a promis haine de firmă, la prețuri mici


    Peste o sută de persoane au fost înșelate de o bucureșteancă ce vindea haine ieftine și de firmă pe rețeaua de socializare facebook. Acum, femeia este trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Victimele sunt din județul nostru, dar și din alte județe ale țării.
    Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada februarie-aprilie 2016, bucureșteanca de 25 de ani a indus în eroare 129 de persoane, promițându-le acestora că le vinde produse, respectiv haine, de la o firmă cunoscută, la prețuri foarte bune. Inculpata le-a convins pe persoanele vătămate să trimită banii în avans pentru produsele comandate pe un profil de facebook, după care nu le-a mai livrat nimic din marfa promisă.  Prejudiciul a fost estimat la 14.854 lei.
    La audieri, tânăra a încercat să dea o explicație în favoarea ei, în sensul că și ea ar fi picat în plasa cuiva. A spus că la finele anului 2015 – începutul anului 2016, a cumpărat de câteva ori de la o persoană produse pentru uz personal, dar și pentru vânzare în valoare de aproximativ 600 lei. A susținut că le-a achiziționat de la un bărbat care venea cu mașina în zona blocului ei. Aceasta nu le-a putut da anchetatorilor prea multe detalii despre bărbatul de la care se aproviziona, spunând doar că știe că i se spunea „Robert Grasu”.
Ea a adăugat că în luna martie a anului 2016 i-a propus bărbatului să-i trimită poze cu produsele pe care acesta i le-ar fi putut livra, poze pe care ea le-a pus pe pagina creată în scopul vânzării acestora. A încercat să se scuze că bărbatul nu i-ar mai fi adus produsele, dar și că din banii achitați de persoanele vătămate înainte să le livreze hainele, i-ar fi dat bărbatului suma de 10.000 lei. Acest lucru s-ar fi întâmplat tot în zona blocului în care ea locuiește. A adăugat că bărbatul nu i-a mai dus nici hainele, nu i-a mai dat nici banii înapoi și nici nu l-a mai putut contacta la numărul la care îl suna de obicei.
    Din verificările făcute de anchetatori a rezultat că ea a mai fost audiată într-un alt dosar instrumentat de politiștii bucureșteni, dosar ce are același obiect. În dosarul de la București, ea a indicat un alt nume al bărbatului care ar fi urmat să-i livreze hainele.
    Nu toate persoanele care au fost înșelate se constituie părți civile în dosarul de la Focșani, care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?