Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru o tentativă la omor


Un tânăr de 20 de ani, din Odobești, care în prima zi a acestui an a fost la un pas de a omorî un om, a fost condamnat la închisoare cu  suspendare sub supraveghere. El a primit o pedeapsă de 2 ani, 2 luni și 20 de zile. Soluția a fost dată de magistrații de la Tribunalul Vrancea ieri și nu este definitivă.
    Tânărul a fost judecat și pentru violare de domiciliu, dar pentru această infracțiune nu a fost condamnat întrucât persoana vătămată și-a retras plângerea. „Condamnă pe inculpatul G(…) C(…)-F(…), trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor  (…) la 2 (doi) ani, 2 (două) luni și 20 de zile de închisoare și 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b Cod penal. (…) încetează procesul penal privind pe inculpatul G(…) C(…)-F(…), pentru infracțiunea de violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 2 C.pen. prin retragerea plângerii prealabile a părții vătămate (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare de 3 (trei) ani. (…) inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) impune (…) obligația să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria orașului Odobești sau Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu” Odobești. (…) deduce din pedeapsa aplicată inculpatului G(…) C(…)-F(…), perioada arestării preventive și arestului la domiciliu astfel: 05.01.2018-27.02.2018 (arest preventiv), 27.02.2018-la zi (arest la domiciliu)”, se arată în hotărârea instanței.
Tânărul a achitat despăgubirile civile cerute de persoanele vătămate, dar și de reprezentanții spitalului la care a ajuns una dintre victime. Hotărârea instanței poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. 
    Tânărul a comis fapta în prima zi a acestui an. Conform informațiilor obținute atunci de la anchetatori, el a intrat fără drept pe proprietatea unei persoane și a lovit pe o alta cu un par în cap. Agresiunea a avut loc deoarece proprietarul casei în care a intrat fără drept și musafirii săi nu vroiau să mai aibă de-a face cu el.
Cu o zi înainte de a comite fapta, tânărul a mers în vizită la persoana în casa căreia a intrat fără drept. A vrut să meargă și a doua zi, dar aceasta nu a dorit să-l mai primească pe tânăr în vizită, știind că este scandalagiu și crează mereu probleme. Supărat că nu mai este primit în locuință, tânărul  a sărit gardul și a intrat fără drept. Când l-au văzut, proprietarul casei și persoana pe care a lovit-o cu parul au vrut să-l dea afară, aspect care l-a enervat la culme pe tânăr. Astfel, acesta a luat un par din curtea locuinței în care a intrat fără drept și l-a lovit cu el pe musafirul proprietarului. Victima a fost lovită serios, fiind transportată la Spitalul din Galați, unde a și fost operată. Concluziile medicilor au arătat că viața persoanei lovite a fost pusă în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?