Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

1 Iunie – Marș și cros pentru iubire, respect, prietenie, pentru Unire!


    1 Iunie este pentru elevii Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Elena Doamna și ai Liceului cu Program Sportiv Focșani o zi specială nu doar pentru că este sărbătoarea oficială a copilăriei, ci și pentru că vor avea încă o ediție a unei activități comune cu origini în anul 2016. LPS Focșani și Centrul de module familiale Copii cu Dizabilități Focșani – Prâslea și Harap Alb ale DGASPC Vrancea, în parteneriat cu Primăria Focșani dau concretețe mâine, 1 Iunie, proiectului „Antrenament pentru Unire”, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
    Este vorba despre un parteneriat „izvorât din dorința de a colabora și de a fi împreună” cum precizează organizatorii.
    „Antrenamentul pentru Unire” va începe la ora 12:00 când de la LPS Focșani 100 de elevi, echipați cu tricouri personalizate, însoțiți de cadre didactice vor pleca în marș pe trotuar pe traseul Strada 1 Decembrie – Bulevardul Unirii – Teatrul Municipal „Maior Ghe. Pastia” de unde, la ora 13:00 va începe crosul ce va avea ca punct de terminare Centrul Elena Doamna, după ce alergătorii vor fi străbătut prima bandă a străzii Cuza Vodă. La locul e sosire – poarta Centrului Elena Doamna, elevii LPS Focșani vor înmâna copiilor cu dizabilități de la Centrele Familiale ștafete învelite în tricolor și pachete cu cadouri – dulciuri și produse de ingienă personală. Întreaga acțiune va fi coordonată de profesorii Ionel Agrigoroaiei, George Lățcan și Petruț Mihai.
    „Prin astfel de evenimente se urmărește conștientizarea necesității participării tinerilor la acțiuni sociale și filantropice în vederea dezvoltării sentimentului de apartenență la comunitate, fundamentată pe valori precum iubirea, respectul și prietenia. Ne așteptăm și să câștigăm capital de imagine pentru participanții la proiect și să contibuim la promovarea unui stil de viață sănătos prin sport, alimentație sănătoasă și o igienă corespunzătoare” mi-a precizat profesorul Ionel Agrigoroaiei, directorul adjunct al LPS Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?